Snel terug naar eerste beginscherm

Snel terug naar het eerste beginscherm op je iPhone en iPad

Wist je dat je op de iPhone en iPad snel kunt terugbladeren naar je eerste beginscherm? Wij leggen uit hoe je dit doet op toestellen met Touch ID en met Face ID, want het werkt op allebei nét even anders.

Veel mensen bewaren hun belangrijkste apps op het eerste beginscherm van hun iPhone of iPad. Daarom heeft Apple al jaren een handige functie ingebouwd waarbij je er makkelijker bij kunt. Omdat het principe verschillend is voor toestellen met Touch ID en Face ID, leggen we allebei uit.

Snel terug naar je eerste beginscherm

Snel terug naar eerste beginschermDankzij de App Store kreeg je als gebruiker opeens te maken met veel meer schermen met apps. Tegenwoordig kun je dit ook organiseren in mappen, maar zelfs dan kan het gebeuren dat je toch nog behoorlijk wat beginschermen hebt.

Bevind je je op een van de beginschermen en wil je snel terug naar het eerste scherm met je belangrijkste apps? Dan pak je dit als volgt aan:

Snel terug met Face ID

Op een toestel met Face ID werkt het op een iets andere manier. Zo ga je snel terug naar het eerste scherm.

  • Veeg omhoog vanaf de onderkant van je scherm

Het werkt dus hetzelfde als het afsluiten van een app.

Snel terug met Touch ID

Heb je een toestel met Touch ID-knop onder het scherm, dan kun je als volgt snel weer terug:

  • Druk één keer op de thuisknop.

Heb je een iPad? Dan werkt deze truc exact hetzelfde. Het maakt daarbij op de iPad met thuisknop niet uit of je nu omhoog veegt of op de thuisknop drukt: de iPad ondersteunt beide methodes, omdat je ook de veegbewegingen van Face ID-iPhones kan gebruiken.

Je weet nu hoe je snel je eerste beginscherm hebt gevonden. Klik op de link hieronder om nog veel meer iPhone tips te lezen, zodat je echt álles weet. Of ga lekker aan de slag met het anders inrichten van je beginscherm.

Bekijk ook

Beginscherm van je iPhone inrichten: zo kun je apps verplaatsen

Het beginscherm van je iPhone is heel persoonlijk. Jij bepaalt welke apps je erop zet en in welke volgorde. In dit artikel bespreken we vijf manieren om het beginscherm in te richten en een nieuwe indeling te geven. Ook leggen we uit hoe je apps verplaatst en hoe je de boel weer helemaal kunt resetten.
Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!