Pokemon Go Gym battle

Dankzij Ingress kun je sneller PokéStops en Gyms vinden voor Pokémon Go

Dankzij de live Ingress Intel webkaart kun je sneller Gyms en Pokéstops vinden voor Pokémon Go. In deze tip lees je hoe dat werkt.

Pokemon Go Gym battle

Een belangrijk onderdeel van Pokémon Go is het zoeken naar PokéStops en Gyms. Dit zijn specifieke locaties waar je bijvoorbeeld voorwerpen kunt verzamelen en gevechten kunt houden. Er is een handige manier waarmee je kunt zien waar deze locaties zich allemaal bevinden. Je maakt hiervoor gebruik van de live web-kaart van Ingress, een andere game van Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic. De Ingress Intel-kaart helpt je op weg met het zoeken naar PokéStops en Gyms

De Ingress-kaart verklapt waar PokéStops en Gyms zijn

Ingress Live Web MapIngress is het eerste spel van Niantic, het bedrijf dat ook Pokémon Go ontwikkeld heeft. In Ingress zoek je naar Portals om verbindingen te bouwen. Die Portals worden nu voor een deel ook gebruikt als PokéStops en Gyms. Met de handige Ingress Intel-kaart op de Ingress-website kun je deze locaties handig opzoeken. Let op: het geldt dus niet voor alle Portals, maar ze geven wel een indicatie waar je een groot aantal kunt vinden.

Die kaart kun je online vinden en bevat allerlei belangrijke locaties, waar dus naar alle waarschijnlijkheid ook een PokéStop of een Gym op zit. Om de kaart te gebruiken moet je je wel voor Ingress aanmelden met een Google-account, maar dan heb je ook volledige toegang tot alle informatie.

Pokémon Go Gym Pokémon Go Gym battle

Op de kaart staan diverse gekleurde markeringen die de Portals weergeven. Daar kun je dus mogelijk ook PokéStops en Gyms vinden. Door te zoeken op plaats krijg je een goed beeld waar alle Portals geplaatst zijn en dus ook PokéStops en Gyms aanwezig kunnen zijn. Nadeel is dat de website vrij traag is, waardoor het even kan duren voor je de informatie daadwerkelijk hebt. Maar als je genoeg geduld hebt, kan dit je een mooie voorsprong geven.

Bonustip: IITC-app

Vind je de Intel Ingress-map te traag, dan kun je ook gebruik maken van de app IITC, die je in de App Store kunt vinden. Deze niet zo heel bekende app is eigenlijk een browser plug-in met wat extra functies. Je kunt hiervoor ook de IITC-plugin voor Google Chrome gebruiken.

Meer over Pokémon Go

Pokémon Go is een spel voor je smartphone waarin je Pokémon kunt vangen. Hiervoor moet je wel de echte wereld in, want de Pokémon verstoppen zich overal. Door je camera in te schakelen kun je ze in de echte wereld zien en de Pokémon vangen. Ook is het mogelijk om gevechten aan te gaan met andere Pokémon in Gyms. Bij een PokéStop krijg je diverse spullen die je weer kunt gebruiken tijdens je zoektocht naar alle 150 Pokémon. We leggen het allemaal uit in onze beginnersgids Pokémon Go. Pokémon Go in Nederland download je via de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2016
Categorie Apps
Onderwerpen ingress, pokemon