Pokémon Go filteren en zoeken

Zo kun je filteren in Pokémon Go met de zoekfunctie

In Pokémon Go vind je een handige zoekfunctie. Met trefwoorden en zoektrucs filter je precies de Pokémon die je zoekt. Deze tip legt uit hoe het werkt.

In Pokémon Go is een zoekfunctie aanwezig. Dit is superhandig als je tijdens het vechten bij een Gym net die éne Ice-Pokémon nodig hebt, of een Pokémon met een bepaalde CP. In deze tip leggen we uit welke extra mogelijkheden de zoekfunctie heeft. Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt!

Pokémon Go filteren en zoeken

Pokémon Go zoekfunctie

De Pokémon Go zoekfunctie is te vinden in het overzicht van Pokémon. Je hoeft niet door een lijst te bladeren om een Pokémon terug te vinden, die je bijvoorbeeld wilt evolueren. Met de zoekfunctie vind je snel je beste Ice-Pokémon of de Pokémon die je een speciale naam hebt gegeven.

Je kunt filteren op naam, Pokédex-nummer, CP-reeks, type en meer. Hier lees je hoe het werkt:

 1. Tik onderin het speelscherm op de PokéBall, zodat het menu verschijnt.
 2. Tik op de Pokémon-knop linksonder, die eruit ziet als een Pikachu-lijntekening.
 3. Tik op het vergrootglas rechtsboven (zie blauw pijltje).
 4. Vul de zoekterm in.

Pokémon Go zoekfunctie

Belangrijk om te weten is dat je niet binnen woorden kunt zoeken. ‘Mach’ toont je alle Machop, Machoke en Machamp, maar met ‘champ’ krijg je niets te zien. De resultaten worden gesorteerd op de sortering die je hebt ingesteld, dus als je op CP had gesorteerd krijg je de zoekresultaten ook in die volgorde.

Wat kun je zoeken?
Deze cheatsheet legt uit wat de mogelijkheden zijn:

Pokémon Go Zoeken Cheatsheet

Je kunt zoeken op:

 • Naam: Je vindt de officiële naam van de Pokémon zoals ‘Gyarados’, maar ook de nickname die je gegeven hebt, bijvoorbeeld ‘$71 B’.
 • Type: Je kunt zoeken op Type, bijvoorbeeld Ice, Dark of Grass. Dit is handig als je een tegenstander wilt zoeken voor bijvoorbeeld een Dragonite.
 • Soort: Je kunt zoeken naar bijvoorbeeld een Espion of Cleffa, als je deze nodig hebt.
 • Pokédex-nummer: Zoek naar nummer 025 om een Pikachu te vinden, of naar nummer 143 om alle Snorlax te zien.
 • Pokédex-reeks: Zoek naar 147-149 om alle Pokémon uit de Dratini-familie te zien. Of 152-160 om alle baby’s van Generatie 2 te zien.
 • CP-waarde: Zoek op de CP-waarde. Je weet dat je een Machamp van CP2000 hebt en door ‘CP2000’ in te vullen vind je deze snel terug.
 • CP-reeks: Wil je alle Pokémon met een CP tussen 0 en 100 weggooien, dan vind je ze met CP0-100 snel terug.
 • HP-waarde: Wil je alle Pokémon vinden met een HP-waarde van 500, dan vul je HP500 in (kleine letters mag ook).
 • HP-reeks: Vaak zul je niet de exacte HP-waarde weten, maar wil je de HP-waarde in een bepaalde reeks zien. HP300-500 levert een overzicht van jouw Pokémon met het beste uithoudingsvermogen.

Pokémon Go: zoeken op CP en HP

Handige zoektrucjes
Er zijn nog meer handige trucjes zoals:

 • Evolve: Levert een lijst op van Pokémon met voldoende Candy om te evolueren.
 • Plusje (+): Zoek alle Pokémon in een bepaalde familie, ook de evoluties. Zo levert +Flaafy een overzicht van alle Mareep, Flaafy en Ampharos.
 • Komma (,): Combineer meerdere zoekopdrachten in een logische OR-opdracht, bijvoorbeeld ‘ice,dark’ voor een overzicht van alle Ice- en Dark-types.
 • Puntkomma (;): Combineer meerdere zoekopdrachten in een logische AND-opdracht, bijvoorbeeld ‘ice;cp2000-‘ levert alle Ice-Pokémon met een CP boven 2000.

Pokémon Go filteren

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2017
Categorie Apps
Onderwerp pokemon