Screensaver als bureaublad-achtergrond

Zo stel je een screensaver in als bureaublad-achtergrond op je Mac

In slechts een paar stappen stel je een screensaver in als bureaublad-achtergrond op je Mac en geniet je van bewegende visuele effecten. Zo maak je je Mac-achtergrond een stuk dynamischer.

Eerder schreven we over websites waar je goede kwaliteit wallpapers voor je Mac kunt vinden. Mocht je ondertussen nog steeds zoekende zijn naar een leuke achtergrond, dan is dit misschien iets voor jou: een screensaver als bureaublad-achtergrond.

Screensaver als bureaublad-achtergrond

Screensaver als bureaublad-achtergrond

In de instellingen van de Mac zijn verschillende screensavers te vinden. Je kunt ervoor kiezen om je vakantiefoto’s af te spelen als screensaver, maar Apple heeft ook een aantal standaardsets gemaakt. Naast de afbeeldingen in de standaardsets (Natuurpatronen, Kosmos, Lucht en National Geographic) zijn er ook visuele effecten beschikbaar. Het zou natuurlijk heel leuk zijn om een bewegend visueel effect als wallpaper te gebruiken. Gelukkig kan dat en wij leggen je uit hoe je dat doet.

Screensaver als achtergrond

Hierboven zie je een voorbeeld hoe dat er uit ziet, maar je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Als je kiest voor Flurry en vervolgens klikt op Schermbeveiligingsopties, kan je de screensaver aanpassen zoals je dat hieronder kunt zien:

Opties voor screensaver

Screensaver in een paar stappen

Om een screensaver als bureaublad-achtergrond in te stellen moet je deze stappen volgen:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren > Bureaublad en schermbeveiliging > Schermbeveiliging en kies je favoriete screensaver.
  2. Open de Terminal-app en vul het volgende commando in:

/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/ScreenSaverEngine.app/Contents/MacOS/ScreenSaverEngine -background

Als alles goed is gegaan, heb je nu een screensaver als achtergrond. Er zijn wel een aantal aandachtspunten als je een screensaver als achtergrond wilt gebruiken. Ten eerste is zoman screensaver een grotere belasting op je CPU dan een stilstaande wallpaper. Bovendien is het maar tijdelijk. Zodra je de Terminal-app afsluit is je stilstaande wallpaper weer te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorie Mac
Onderwerpen screensaver, tips
Devices Mac, MacBook
Software macOS