3D Touch drukken op scherm.

Inzoomen op het scherm met 3D Touch

Met 3D Touch kun je ook inzoomen op het scherm, door hard op een bepaald schermonderdeel te drukken. Lees hier hoe je 3D Touch zoomen inschakelt.

3D Touch drukken op scherm.
Gebruik je de toegankelijkheidfuncties op de iPhone, dan ken je waarschijnlijk al het zoomen door met drie vingers op het scherm te tikken. Bij de iPhone 6s kan dat anders: 3D Touch blijkt ook geschikt om in te zoomen op het scherm van de iPhone. Het is een verborgen functie van 3D Touch, waar je pas achter komt als je in de toegankelijkheidsinstellingen duikt.

Zoomen met 3D Touch

In de Instellingen-app op de iPhone kun je aangeven hoe 3D Touch zich moet gedragen. Je kunt het in- en uitschakelen, de gevoeligheid aanpassen en de functie testen. Maar je kunt dus ook de zoomfunctie van de iPhone activeren met 3D Touch.

Zoomfunctie via 3D Touch activeren

Zoomen met 3D TouchHiervoor ga je naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Zoomen. Wil je het gebruiken, dan moet je de zoomfunctie eerst inschakelen en daarna de schakelaar bij Toon regelaar aan zetten.

Druk je hard op het scherm, dan zal het scherm inzoomen. Zodra je weer loslaat, zoomt het scherm weer uit. Je kunt kiezen voor inzoomen van het hele scherm of alleen een gedeelte van het scherm. Bovendien kun je zorgen dat de functie niet in de weg zit, door de Zichtbaarheid bij inactiviteit (zie screenshot) op een laag percentage te zetten. 10% is bijna onzichtbaar transparant en 100% is volledig zichtbaar.

De functie is vooral handig voor mensen die slechtziend zijn, omdat je makkelijk even op het scherm kunt drukken om in te zoomen. Dat is minder foutgevoelig dan het tikken met drie vingers tegelijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2015
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen 3d touch, blind, slechtziend, toegankelijkheid, zoom