3D Touch drukken op scherm.

Zo kun je met 3D Touch inzoomen op het iPhone-scherm door te drukken

Met 3D Touch kun je ook inzoomen op het scherm, door hard op een bepaald schermonderdeel te drukken. Lees hier hoe je 3D Touch zoomen inschakelt.

Zoomen met 3D Touch

Gebruik je de toegankelijkheidsfuncties op de iPhone, dan ken je waarschijnlijk al het zoomen door met drie vingers op het scherm te tikken. Bij toestellen met 3D Touch (beschikbaar op de iPhone 6s en nieuwer) kun je ook inzoomen door op het scherm te drukken. Het is een enigszins verborgen functie van 3D Touch, waar je pas achter komt als je in de toegankelijkheidsinstellingen duikt.

Zoomen met 3D Touch

In de Instellingen-app op de iPhone kun je aangeven hoe 3D Touch zich moet gedragen. Je kunt het in- en uitschakelen, de gevoeligheid aanpassen en de functie testen. Maar je kunt dus ook de zoomfunctie van de iPhone activeren met 3D Touch. Op de iPad werkt het niet op deze manier, omdat de tablets niet beschikken over 3D Touch.

3D Touch drukken op scherm.

Zoomfunctie via 3D Touch activeren

Voor het inschakelen van de zoomfunctie via 3D Touch ga je als volgt te werk:

  1. Open de Instellingen-app op de iPhone.
  2. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid
  3. Zet de schakelaar aan bij Zoomen.
  4. Zet daarna de schakelaar aan bij Toon regelaar.

3D Touch Zoom

Druk je hard op het scherm, dan zal het scherm inzoomen. Zodra je weer loslaat, zoomt het scherm weer uit. Je kunt kiezen voor inzoomen van het hele scherm of alleen een gedeelte van het scherm. Bovendien kun je zorgen dat de functie niet in de weg zit, door de Zichtbaarheid bij inactiviteit op een laag percentage te zetten. 10% is bijna onzichtbaar transparant en 100% is volledig zichtbaar.

De functie is vooral handig voor mensen die slechtziend zijn, omdat je makkelijk even op het scherm kunt drukken om in te zoomen. Dat is minder foutgevoelig dan het tikken met drie vingers tegelijk.

Lees meer over 3D Touch en ontdek de beste apps voor 3D Touch met de artikelen hieronder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen 3d touch, toegankelijkheid, zoom