Review: Piel Frama case voor iPhone

In dit review bekijken we de Piel Frama Case for iPhone, een lederen case voor de iPhone die ook geschikt is voor de iPod Touch. De case sluit rondom. Om de iPhone te kunnen gebruiken moet je de telefoon uit de case halen.

We hebben een aantal spullen liggen, die we de komende dagen aan een review willen onderwerpen. Te beginnen met deze lederen case van Piel Frama. Onder pda- en smartphone-gebruikers is dit al een bekend merk. De cases zijn kwalitatief goed, maar zien er door hun uniforme uiterlijk en kleurstelling (zwart en tan) ook wat voorspelbaar uit. Is dat bij de Piel Frama case for iPhone anders?

De verpakking

De verpakking is bij Piel Frama altijd goed geregeld. Je krijgt een stevig kartonnen doosje waarbij de case in een stuk flexibel karton is gewikkeld. Klaar om zó kado te doen. Bij het openen komt de geur van leer je al tegemoet.

Bekijk de fotoset op Flickr.com

Handwerk

Het unique selling point van Piel Frama is dat de cases handgemaakt zijn in de eigen fabriek in het zuiden van Spanje, vlakbij Sevilla. Je betaalt wel voor dat handwerk: een case kost 45 euro per stuk, inclusief verzendkosten. Ze zijn daarmee iets duurder dan in massaproductie gefabriceerde cases, maar toch ook niet zo duur als de perfectionistische cases van Vaja.

Bij goedkopere cases van andere merken wordt vaak egaal zwart leer gebruikt, wat de case een levenloze uitstraling geeft (voorbeeld). Je moet goed kijken of er daadwerkelijk sprake is van echt leer. Bij de cases van Piel Frama is dat niet het geval: door de nerven en andere oneffenheden in het leer zie je meteen dat het materiaal echt is. Helaas moet je daardoor ook genoegen nemen met imperfecties in het leer. De master artisan die het testmodel heeft gemaakt, heeft voor de achterzijde een behoorlijk hobbelig stukje leer gebruikt. Mooi? Niet echt, maar als het net zo glad zou zijn geweest als de voorzijde, zou de case er uiteindelijk toch weer fabrieksmatig uitzien.

Uitvoering

De case is een gesloten model, waar je de iPhone van bovenaf in schuift. De enige opening bevindt zich ter hoogte van de oortelefoonaansluiting. De case sluit met een magneet. Bij het testmodel zitten beide magneten precies in het midden, maar toch heeft de klep een afwijking naar links, waardoor de case niet helemaal symmetrisch is. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de perforatie voor de headset-aansluiting, maar het kan ook komen doordat het geribbelde leer van de achterzijde niet helemaal egaal is en daarom een beetje ’trekt’.

Gebruik

Dit type case is geschikt voor de iPhone, maar de iPod Touch past er ook in. Wel moet je de iPod Touch op z’n kop in de case steken om de headset-aansluiting te kunnen gebruiken. Na een paar dagen gebruik blijkt dat deze constructie niet echt praktisch is. Wanneer de headset-plug door de case naar binnen steekt, kun je de iPhone niet zomaar uit de case halen. Het kost dan ook wat handigheid om tijdens het muziek luisteren de iPhone uit de case te wurmen om een muzieknummer te skippen.

Telkens wanneer je de iPhone wilt gebruiken, zul je deze uit de case moeten halen. De case is dan ook vooral geschikt voor mensen die de iPhone de hele dag zonder bescherming gebruiken en een case nodig hebben om de iPhone na gebruik in een tas te gooien, zonder kans op krassen van sleutels en balpennen. Maar als je de case alleen daarvoor gebruikt, heb je eigenlijk ook wel voldoende aan een goedkoper, universeel beschermhoesje.

Pluspunten:

  • Netjes afgewerkt;
  • Ook geschikt voor iPod Touch;
  • Kwalitatief hoogwaardig leer;
  • Wordt geleverd in nette geschenkdoos;
  • Bescherming rondom.

Minpunten:

  • Materiaal is wel erg generfd;
  • Het moet je smaak zijn;
  • Sluitklep zit scheef;
  • Geen toegang tot knoppen tijdens gebruik;
  • Weinig keuze uit kleuren.

Conclusie

Het materiaal en de uitvoering van deze case zijn prima, maar hou rekening met onvolkomenheden zoals een niet helemaal symmetrische case en leernerven op plekken waar je ze liever niet ziet. Of dit een mooie case is, is vooral een kwestie van smaak.

Lees de 2 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »