Review: Beyza Universal Black voor iPhone 3G

De Beyza Universal Black is een universele zwartlederen case van de Turkse accessoiremaker Beyza. De afwerking en het materiaal van de case zijn uitzonderlijk goed, maar daar betaal je dan ook voor.

beyza cases
We hebben een paar maanden geleden al eens een case besproken van de Turkse hoesjesmaker Beyza. Toen waren we niet zo enthousiast over een rode suède case die op de promotiefoto’s heel wat meer glamour uitstraalde dan in werkelijkheid. Inmiddels zijn de cases ook in Nederland verkrijgbaar en doen we een nieuwe poging, deze keer met een case met een betere uitstraling.

Uitvoering van de Beyza Universal Black

De Beyza Universal Black is zowel geschikt voor de eerste generatie iPhone als de iPhone 3G. De case is aan binnen- en buitenzijde gemaakt van leer en heeft een met leer beklede broekriemclip aan de achterkant. De case sluit met twee magneten zodat je aan de buitenkant niets van de sluiting ziet.

[flickr]set:72157611927866217[/flickr]

De klep van de case is gevuld met schokabsorberend materiaal. Als je de iPhone in de case stopt, lukt het nog net om een headset aan te sluiten. Alle andere openingen en knoppen zijn bedekt zodra je de case sluit. Aan de onderkant van de case zit nog wel een uitsparing om de iPhone makkelijk weer uit de case te kunnen duwen, maar op die plek zitten geen knoppen.

Beyza is als casefabrikant wel enigszins te vergeijken met Sena: beide bedrijven verkopen (semi-)handgemaakte cases die meestal van generfd leer zijn gemaakt. Je ziet in een oogopslag dat het om echt leer gaat – in tegenstelling tot bijvoorbeeld Marware of Macally, waar de lederen cases er wat meer industrieel gefabriceerd uitzien en waarbij je je soms kunt afvragen of het materiaal wel echt leer is (over de Marware CEO Glide heb ik nog steeds mijn twijfels).

[flickr]set:72157611927866665[/flickr]

Nu zijn er genoeg mensen die het niet zoveel uitmaakt omdat ze toch niet het verschil tussen leer en kunstleer zien, maar wie er oog voor heeft ziet dat bij deze Beyza-case duidelijk een goede kwaliteit leer is gebruikt. Het leer is wat gladder dan de generfde cases deze fabrikant ook verkoopt. Voor het materiaal en de afwerking betaal je natuurlijk wel: de cases kosten gemiddeld zo’n 50 dollar.

Beyza Universal in gebruik

Toevallig bespreken we hier de broekriemcase van Beyza, maar mocht je geen gebruiker van een broekriemclip zijn, dan kun je andere uitvoeringen in hetzelfde materiaal ook zonder riemclip kopen. Het handige van deze universele uitvoering is dat je de case langere tijd kunt gebruiken, ook als je later van telefoon wisselt en voor een model kiest dat niet teveel afwijkt. Er zijn genoeg (touchscreen-)toestellen van bijvoorbeeld LG en Samsung die ook in deze case passen en als Apple qua dimensies niet teveel afwijkt bij toekomstige iPhones kun je de case blijven gebruiken.

Conclusie

De kwaliteit en de afwerking van deze case zijn werkelijk subliem – mooier dan bijvoorbeeld de CEO Premiere die we een tijd geleden hebben besproken. Er hangt een behoorlijk prijskaartje aan de case, maar daar staat tegenover dat je de case langere tijd kunt gebruiken, ook als er weer nieuwe iPhone-modellen (van ongeveer hetzelfde formaat) uitkomen.

Meer info

Lees de 8 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »