Review: Beyza RoadLine Slim Leather Case voor iPhone 3G

Review van de Beyza RoadLine case voor iPhone 3G. De case ziet er minder glamoreus uit dan de advertentie doet vermoeden en is met 35 euro behoorlijk aan de prijs, maar je krijgt wel een nette, echt lederen case.

beyza roadlineIn onze Google-advertenties verschijnen de laatste weken wel eens foto’s van Beyza Cases, waarop nogal fraaie lederen cases waren afgebeeld. Met een code in de advertentie krijg je zelfs nog wat korting bij aankoop. Benieuwd geworden naar de kwaliteit van deze cases besloten we er twee te reviewen: de RoadLine Slim Leather Case en de Multi/Flip Dockable Type Leather Case. We beginnen met de Beyza RoadLine, een hoesje waar je de iPhone van bovenaf insteekt.


Als je de foto’s op de website van Beyza bekijkt lijken dit wel buitenaards mooie cases: de afwerking ziet er perfect uit en de uitstraling is die van de duurste Vaja-cases. Beyza Cases worden gemaakt in Turkije.

Uiterlijk van de Beyza RoadLine voor iPhone 3G

Voor $49,50 koop je de RoadLine Slim, een verticale case waarbij je de keuze hebt uit twaalf kleuren: eenvoudig zwart-op-zwart, maar ook glad leer in combinatie met een geperforeerde bies, een luipaardbies of een contrasterende gele bies. Wij kozen voor de rode variant: de RoadLine Slim Vertical Leather Case Vintage Red, gemaakt van suede-achtig mat leer en een donkerrode bies van geperforeerd leer. Een filmpje op de website (te bekijken via bovenstaande link) laat zien hoe je de ‘Strap Feature’ van deze case gebruikt.

In de verpakking vind je de case, zonder verdere extra’s. De case ziet er wel een stuk minder glossy uit dan op de foto’s: er is een knappe fotograaf met Photoshop-ervaring aan het werk gezet. Het materiaal is minder egaal dan op de foto’s en het stiksel is netjes, maar niet zo perfect als op de foto’s. Ook neigt de kleur in het geheel niet naar oranje, zoals de foto’s op de website doen vermoeden. Dat neemt niet weg dat de case heel netjes is afgewerkt en dat er geen twijfel hoeft te zijn over het materiaal: dit voelt en ruikt als echt leer.

[flickr]set:72157606788269187[/flickr]

De case is eigenlijk niet meer dan een zakje, waar je de iPhone in steekt. Alleen de bovenkant van de iPhone blijft dan onbedekt. Er zit geen drukknoop of klittenband aan de bovenkant om te voorkomen dat de iPhone eruit glijdt. Die kans is trouwens klein: de case past goed en zit niet te ruim.

Beyza RoadLine case voor iPhone 3G in gebruik

Het gebruik van de Beyza RoadLine is eigenlijk identiek aan de (niet-lederen) Incipio Orion: je steekt de iPhone in de case en door aan een lipje te trekken haal je de iPhone weer gemakkelijk eruit. Bij de Beyza RoadLine is gekozen voor een satijnen bandje: eigenlijk een wat goedkope oplossing, maar het zorgt er wel voor dat de case plaatselijk nauwelijks dikker wordt. Bij de Orion-case was dat wel het geval. Het in en uit de case halen van de iPhone gaat makkelijk. Het lederen lipje waaraan je moet trekken blijft daarbij wat onhandig uitsteken als je de iPhone niet diep genoeg in de case steekt.

[flickr]set:72157606788283297[/flickr]

De prijs van deze case lijkt hoog ($49,50) maar met de huidige dollarkoers komt dit neer op €35. Misschien wat duur, maar qua duurzaamheid heb je er lang plezier van en door de universele vormgeving is deze case bij de volgende generatie iPhone waarschijnlijk ook nog wel bruikbaar.

Conclusie

De cases van Beyza zien er in werkelijkheid iets minder glamoreus uit dan de foto’s op de website doen vermoeden. Wat je krijgt is wel een case die onmiskenbaar van echt leer is gemaakt en netjes in elkaar is gezet. Alleen het satijnen lint doet wat afbreuk aan de uitstraling van de case.

Meer info

Lees de 10 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »