Review: Incipio Kickstand, iPad-hoes en videohouder tegelijk

De Incipio Kickstand is een nylon case, gemaakt van textiel. De Kickstand doet dienst als videohouder en als beschermmap. Maar een sluiting zit er niet op en het materiaal ziet er aan de binnenkant ook wat slordig uit.

De komende tijd gaan we wat meer aandacht besteden aan iPad-cases. De keuze is inmiddels enorm groot, zodat het voor veel mensen lastig zal zijn om precies de juiste aanbieder te vinden. Door zoveel mogelijk variatie te laten zien, kom je vanzelf iets tegen dat bij je past. Verzoeknummers indienen mag natuurlijk ook. We beginnen met de Incipio Kickstand, een hoes gemaakt van nylon. Belangrijkste pluspunt van deze case is dat je de hoes zodanig kunt vouwen, dat je de iPad op z’n kant kunt zetten.


Het idee is vergelijkbaar met de iPad-hoes van Apple zelf, maar die kwam er in onze test niet zo goed vanaf: het materiaal trekt stof aan en ziet er door het gebruikte plastic wat goedkoop uit.

Bij de nylon Incipio Kickstand zou je misschien ook een wat goedkoop uiterlijk verwachten, maar dat valt op het eerste gezicht wel mee. Zeker als je de zwarte uitvoering kiest, ziet de ‘schrijfmap’ er een de buitenkant netjes uit. Aan de binnenkant is een soort imitatie-suede gebruikt voor de bekleding. Belangrijk voordeel van deze hoes ten opzichte van de Apple-hoes is dat je de iPad er makkelijk uit kan halen. Alle aansluitingen zijn vanuit de case ook goed te bereiken.

Click here to display content from Flickr.
Learn more in Flickr’s privacy policy.

De constructie van de Kickstand ziet er wel wat minder mooi uit, als je deze openvouwt. De case bestaat in feite uit drie delen: een sluitklep, een middendeel met vakjes en een iPad-houder. Je moet de case eerst helemaal openvouwen om de iPad te kunnen plaatsen. Vervolgens maak je dezelfde vouwbeweging om de case weer dicht te vouwen. Alles zit behoorlijk strak en er is geen drukknoop of klittenband om te zorgen dat de case dichtgevouwen blijft. Het opbergvak voor papieren is daarom niet echt te gebruiken: zodra je een stapeltje van bijvoorbeeld 10 papieren erin stopt, krijg je de case niet meer goed dicht. Ook vind ik het gedeelte waarin je de iPad moet opbergen er wat slordiger uitzien. Misschien omdat het materiaal nogal dun is, of omdat het harige effect van het imitatiesuede ervoor zorgt dat niet alle randjes even strak eruit zien.

incipio

De Incipio Kickstand heeft als belangrijkste nevenfunctie het op z’n kant zetten van je iPad. Dit doe je door de case open te vouwen en onder een willekeurige hoek te plaatsen. Je maakt dus een driehoekig ’tentje’ van de hoes, waarbij je zelfde hoek mag kiezen. Een drukknoop, voetje of lipje ontbreekt bij deze case, maar dat heeft volgens de fabrikant als voordeel dat je niet vastzit aan een bepaalde kijkhoek.

Conclusie

kickstand ipadZoek je een goedkope, lichtgewicht hoes die niet teveel ruimte inneemt, dan is de Incipio Kickstand het overwegen waard. Het extra documentenvak heeft echter niet zoveel waarde omdat de case na het plaatsen van de iPad al voldoende is gevuld. Wil je een stapel papieren meenemen, dan zul je al snel merken dat de case niet meer goed sluit, aangezien de case zelf geen sluiting heeft. Het is jammer dat het prijsverschil met de fabrikant zelf zo groot is. Gezien het gebodene zou ik €20-€25 een passende prijs vinden.

Pluspunten:

  • Lichtgewicht
  • Compacte uitvoering
  • Op twee manieren te gebruiken (beschermhoes en kickstand)

Minpunten:

  • Geen stevige sluiting
  • Binnenwerk minder strak dan buitenzijde
  • Hoge europrijs gezien het materiaal en afwerking

Info: Incipio

  • Fabrikant: Incipio
  • Product: Incipio Kickstand
  • Prijs: $29/€39
  • Cijfer: 7