Waarschijnlijk nog deze week untethered jailbreak iOS 4.3 (jailbreak)

Vermoedelijk zal voor het weekend nog een jailbreak van iOS 4.3 volgen. De jailbreak zou geschikt moeten zijn voor de iPhone 3GS, de iPhone 4, de 3e en 4e generatie iPod touch, de iPad en 2e generatie Apple TV.

iOS 4.3 jailbreakHet lijkt erop dat een untethered jailbreak van iOS 4.3 nog voor het komende weekend kan volgen. Dit heeft de hacker Stefan Esser (alias i0n1c) bekend gemaakt via de beschrijving van de recente video van zijn alpha-jailbreak van iOS 4.3. De jailbreak zal onder de motorkap gebruik maken van de bestaande tethered limera1n bootrom-exploit in combinatie met een voor iOS 4.3 bedoelde untether. De jailbreak zou daardoor geschikt moeten zijn voor de iPhone 3GS, de iPhone 4, de 3e en 4e generatie iPod touch, de iPad en 2e generatie Apple TV.

I am pretty sure that the untether will be released before the next weekend. I was using older kernel patches that caused lagging on the jailbroken device. I will change that and then port it to the other devices and release.

De exploit waar i0n1c over beschikt kan gebruik worden om een iDevice waar een tethered jailbreak op mogelijk is untethered te maken (en wordt dan ook wel een untether genoemd). Vandaag werd ook bekend dat comex de iPad 2 (op afstand) heeft weten te jailbreaken. Mocht dat op dit moment nog een tethered jailbreak blijken te zijn, dan zou ook de iPad 2 jailbreak untethered gemaakt kunnen worden met de exploit van i0n1c. Het is onwaarschijnlijk dat i0n1c met een eigen jailbreaktool zal komen. De untether zal zoals het er nu naar uitziet dan ook worden uitgebracht in de vorm van een bestaande jailbreaktool zoals redsn0w.

Voor een uitgebreide uitleg van en meer achtergrondinformatie bij de in dit artikel gebruikte begrippen kun je ons recente overzichtsartikel nalezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2011, 10:30
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 4, jailbreak, untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.