Zoek mijn iPhone door bug in iOS 7.1 opnieuw te omzeilen

Door een bug in iOS 7 blijkt het opnieuw mogelijk om Zoek mijn iPhone en activation lock zonder wachtwoord te omzeilen en een iPhone te herstellen.

iCloud wachtwoord Zoek mijn iPhoneHet blijkt door een fout in iOS 7.1 opnieuw mogelijk om Zoek mijn iPhone en de bijbehorende Activation Lock zonder wachtwoord te omzeilen. Dat ontdekte gebruiker Miguel Alvarado, die zijn bevindingen in een eigen video vastlegde. De beveiligingsfunctie die sinds iOS 7 aanwezig is zou moeten voorkomen dat iemand je iCloud-account verwijdert of je toestel herstelt als je iPhone is gestolen, maar blijkt nu wederom niet helemaal waterdicht. De oplossing blijkt simpel: een toegangscode gebruiken.


Alvarado toont de verschillende stappen in onderstaande YouTube-video. Het proces begint enigszins ingewikkeld omdat je tegelijkertijd het iCloud-account moet verwijderen én de schakelaar voor Zoek mijn iPhone moet uitschakelen, maar als dat is gelukt, dan is het relatief eenvoudig. Zodra je, zoals het hoort, om het wachtwoord van je iCloud-account gevraagd wordt dien je het toestel uit te schakelen. Na een herstart krijg je toegang tot instellingen van iCloud en kun je het account verwijderen zonder een wachtwoord in te voeren. Daarna is het een koud kunstje om de iPhone te herstellen. Activation Lock is immers gekoppeld aan Zoek mijn iPhone.

In februari werd al een soortgelijk probleem ontdekt waardoor Zoek mijn iPhone zonder wachtwoord gedeactiveerd kon worden. Dit speelde in iOS 7.0.5 en werd door Apple uiteindelijk verholpen dankzij de update naar iOS 7.1. Om te voorkomen dat iemand ongewild toegang krijgt tot je iPhone, kun je een toegangscode instellen of gebruik maken van Touch ID als je een iPhone 5s hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2014, 9:59
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ios 7, zoek mijn iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.