‘Gmail-app krijgt uitstelfunctie van Mailbox’

De Gmail-app krijgt volgens gelekte beelden een uitstelfunctie voor e-mails, vergelijkbaar met Mailbox. Ook kun je e-mails vastpinnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

mailbox_laterDe mobiele Gmail-app laat je binnenkort e-mails uitstellen naar een later moment, zodat ze tijdelijk uit je inbox verdwijnen. Dit blijkt uit een aantal gelekte screenshots. De beelden zijn van de Android-app, maar het lijkt aannemelijk dat de nieuwe optie ook voor iOS beschikbaar zal komen. De nieuwe Gmail-functie zal veel iPhone-bezitters hoe dan ook bekend voorkomen: iOS-apps zoals Mailbox bieden op het moment een vergelijkbare functionaliteit.

De populaire mailapp Mailbox biedt een vergelijkbare uitstelfunctie. Door hierin een e-mail naar opzij te swipen kun je hem archiveren of verwijderen, maar ook uitstellen. Je kiest dan wanneer de e-mail weer in je inbox moet opduiken, waarna hij uit het zicht verdwijnt. Hierdoor is het makkelijk om een lege inbox te creëren en orde te scheppen in je mailoverzicht.

De nieuwe Gmail-app heeft ook een aantal andere nieuwe functies. Zo is het mogelijk om een e-mail bovenin je inbox vast te pinnen. Deze gepinde mails verschijnen pas als je een nieuwe schakelaar bovenin overhaalt. Google zou hiermee mogelijk het sterrensysteem voor Gmail vervangen.

Gmail app uitstelfunctie screenshotGmail app pinfunctie screenshot

De gelekte beelden tonen een Android-versie van de app, waardoor het nog onduidelijk is welke van deze functies uiteindelijk naar iOS komen, maar ervaring leert dat Google vaak nieuwe Gmail-mogelijkheden in één keer voor meerdere platformen introduceert. De gesplitste inboxen die automatisch e-mails sorteren worden nu immers ook ondersteund onder iOS, Android en de browserversie van Gmail. De getoonde functies in de screenshots zouden pas goed tot hun recht komen als ze door alle versies van Gmail worden gebruikt.

Hoewel het aannemelijk is dat de nieuwe Gmail-functies universeel zijn, is het nog de vraag of Google de getoonde nieuwigheden ook daadwerkelijk gaat integreren. De beelden zijn van een interne testapp en ontdekker wijst er op dat de app over de komende periode nog kan veranderen.

Downloaden: Gmail (gratis, universeel, iOS 6.0+)
Downloaden: Mailbox (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Meer over Gmail: Dossier Gmail

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:32
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp gmail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.