Ziezo.tv Sync: een open platform voor tv-programmagegevens

Ziezo.tv Sync is een nieuw open platform dat ontwikkelaars en programmagegevens bij elkaar wil brengen zodat interactie middels applicaties tussen tv-programma's en gebruikers eenvoudiger wordt.

Ziezo.tv SyncZiezo.tv (beta) is een online platform dat in het grote aanbod van online (televisie) video, zoals YouTube maar ook Uitzending Gemist, overzicht probeert te creëren en daarbij nadruk legt op content die aansluit bij de interesses van mensen. Het is bedacht en ontwikkeld door de 24 jarige Mendel Looije. Binnenkort komt hij met Ziezo.tv Sync, een nieuwe vorm waarbij ontwikkelaars en programmagegevens bij elkaar worden gebracht. Dit moet resulteren in applicaties die interactie tussen tv-programma’s en gebruikers mogelijk maken.

In eerste instantie zal er een eigen applicatie beschikbaar komen, die op elk programma toegepast kan worden. Deze applicatie toont de programma’s die op dat moment op tv uitgezonden worden, waarna je als kijker zelf het gewenste programma kunt kiezen. Een voorbeeld hiervan is het VARA-programma “De Wereld Draait Door”, waarbij tijdens de liveuitzending relevante informatie zoals informatie over de gast(en), het thema enzovoorts in de applicatie wordt getoond. Ook data zoals een twitterfeed of quizvragen behoren tot de mogelijkheden.

Omdat de data beschikbaar is in de vorm van webpagina’s kan iedereen met enige kennis van zaken zelf applicaties ontwikkelen. De ontwikkelaar kan bepaalde data opvragen en krijgt deze live terug in de applicatie. Ook is er de mogelijkheid om een applicatie toe te voegen aan een bepaald programma, zodat deze voor de kijker makkelijker te vinden is. Commerciële toepassingen, die bijvoorbeeld tonen welk kledingstuk nu in beeld is en waar dit te koop is, behoren eveneens tot de mogelijkheden.

De beste integratie is volgens Mendel mogelijk door applicaties samen met producenten te maken. Er zijn momenteel wel gesprekken met producenten. Welke dat zijn is nog onbekend. De data zou dan kunnen worden toegevoegd aan Ziezo.tv Sync en komt zo beschikbaar voor derden. De eerste applicatie (voor de iPhone) zal halverwege volgende week bij Apple worden aangeboden, zo liet Mendel Looije ons vandaag weten. Doorgaans verschijnt de applicatie dan binnen twee weken in de App Store.

Meer informatie: Aankondiging van Ziezo.tv Sync

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2011, 14:33
Categorie iOS
Onderwerpen dwdd, interactief, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.