Facebook Messenger chatbot

‘Binnenkort zelfvernietigende berichten in Facebook Messenger’

Het wordt binnenkort mogelijk om berichten in Facebook Messenger vanzelf te laten verdwijnen. Aanwijzingen voor de zelfvernietigende berichten zijn gevonden in de code van Messenger zelf.

Als we een tweet van iOSAppChanges moeten geloven, krijgt Facebook Messenger binnenkort de mogelijkheid om berichten na een bepaalde periode automatisch te wissen. Dit blijkt uit data in de nieuwste Messenger-update voor iOS.

Facebook Messenger chatbot

‘Berichten verdwijnen automatisch in nieuwe Facebook Messenger’

De code voor de nieuwe functie in Messenger is al aanwezig, maar kan nog niet gebruikt worden. Waarschijnlijk is de code ietwat aangepast, waardoor de feature toch al te testen is.

Zodra de functie aanstaat, kun je zelf beslissen wanneer een bericht gewist wordt. Hierdoor kan de ontvanger het bericht niet meer bekijken als het verdwenen is. Op het screenshot van iOSAppChanges zijn intervallen van een minuut, vijftien minuten, een uur, vier uur en een dag te zien. Of dit de enige opties zijn, is niet bekend.

Facebook is niet de eerste die deze functie in haar chatapplicatie toevoegt. Zo staat Snapchat om deze feature bekend, al gaat het in deze app om foto’s die slechts een beperkte periode of eenmalig te zien zijn. Daarnaast is het niet duidelijk wat ‘verwijderd’ in dit geval betekent. Bij WhatsApp wordt er bijvoorbeeld allerlei metadata op de servers van Facebook opgeslagen. Of die data in het geval van Messenger ook verwijderd wordt als het bericht gewist is, is niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2016, 15:39
Categorieën Apps, Geruchten
Onderwerpen facebook messenger, messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.