Yudu wil Apple’s 30% voor tijdschriften omzeilen

Yudu is een dienst die beweert de commissie van 30% voor kranten en tijdschriften te omzeilen, door mensen te klanten kopen via een website.

yuduReuters schrijft over een nieuw bedrijf met de naam Yudu, die van plan is een dienst om te zetten om de 30% commissie voor iPad-tijdschriften en -kranten te omzeilen. Het idee is om bladen direct via de website te verkopen, waarna ze direct naar je iPhone of iPad gedownload kunnen worden. Volgens Yudu heeft Apple de dienst al goedgekeurd en voldoet het aan alle voorwaarden van de App Store. Opmerkelijk? Eigenlijk lijkt er weinig verschil met AKO’s Magworld en soortgelijke apps. Daarbij kun je via een website losse nummers of een abonnement kopen. Als je daarna de app opstart, kun je de gekochte nummers downloaden.

Officieel moeten uitgevers vanaf eind juni de mogelijkheid bieden om kranten en tijdschriften via een in app-aankoop te betalen, voor dezelfde prijs als ze ook buiten Apple om rekenen. Het is overigens ook de vraag hoe AKO dat gaat oplossen. Yudu heeft al een aantal bladen in de App Store uitgebracht, waaronder de Britse versie van Reader’s Digest.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2011, 12:11
Categorie Apps
Onderwerp tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.