Smartphonemarkt groeit 80 procent, iPhone vergroot aandeel

De smartphone-markt is gigantisch gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar met maar liefst 80 procent. Apple verkocht in het eerste kwartaal van 2011 maar liefst 18,7 miljoen iPhones.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Smartphone-markt neemt toeEr zijn in het eerste kwartaal van 2011 wereldwijd 80 procent meer smartphones verkocht dan in het eerste kwartaal van 2010. Dat wijzen cijfers van marktanalysebedrijf IDC uit. In de eerste drie maanden van het jaar zijn 99,6 miljoen smartphones verscheept. Apple pakt een flinke punt van de markt en verscheepte 10 miljoen iPhones méér dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. De grootste groeier is echter Samsung, die haar verkopen verviervoudigde naar 10,8 miljoen geleverde handsets.

De vijf grootste spelers in de smartphonemarkt zijn in de juiste volgorde Nokia (24,3%), Apple (18,7%), Research in Motion ofwel BlackBerry (14%), Samsung (10,8%) en HTC (8,9%). Andere fabrikanten zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de overige 23,2 procent van de internationale markt.

Smartphone-markt neemt toe cijfers van IDC

Nokia en Research in Motion verloren flink in marktaandeel, zoals te zien is op de cijfers van IDC hierboven. Toch zijn hun totalen dit kwartaal toegenomen. Dat komt omdat de smartphonemarkt jong en groeiende is. IDC constateert: “Op dit moment is er veel ruimte voor fabrikanten in deze markt om comfortabel naast elkaar te kunnen bestaan – althans op korte termijn.

Volgens onderzoeksbureau Nielsen ligt het in de lijn der verwachtingen dat het Android-systeem, waar de populairste smartphones van Samsung en HTC op draaien, de positie van Nokia (en Apple) snel zal verslechteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2011, 12:11
Categorie Apple
Onderwerpen android, blackberry, markt, nokia, samsung, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.