PdaNet vermomt ongeoorloofde tethering (jailbreak)

PdaNet heeft een update uitgebracht om tethering te vermommen. Eerder nam operator AT&T al maatregelen tegen mensen die de app MyWi gebruikten. Bij PdaNet worden de pakketten nu gemaskeerd.

tethering iphonePdaNet heeft een update gekregen, met een functie die vooral gericht is op mensen die ongeoorloofd gebruik maken van tethering. Operators zoals AT&T zijn in de VS begonnen met het opsporen van iPhone-gebruikers die hun 3G-verbinding delen met meerdere apparaten. Bij sommige operators is tethering gewoon toegestaan, bij andere moet je ervoor betalen.

pdanet iphoneAT&T heeft het onder andere gemunt op gebruikers van MyWi, zo kon je afgelopen maart op iPhoneclub lezen.

PdaNet probeert de problemen voor te zijn, door de pakketjes die via het netwerk worden verstuurd te maskeren. Daardoor is niet meer te herkennen of de data wordt gebruikt door de iPhone zelf, of door een aangesloten apparaat.

Met de app PdaNet kun je net als MyWi aan de slag met USB-tethering en een Wi-Fi-verbinding. Je kunt deze beveiligen en de signaalsterkte bepalen. Er is een gratis versie en een betaalde van $15,95 (die normaal $29 kost) en nodig is om beveiligde websites te bezoeken.

iPhoneclub raadt het ongeoorloofd tetheren af en is niet aansprakelijk te stellen als je het toch doet en daarbij in de problemen komt.

PdaNet is te vinden in de ModMyi-repo in Cydia.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2011, 0:17
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.