Twee grotere iPhone 6-modellen op komst

Apple komt dit jaar met twee grotere iPhone 6-modellen, gemaakt van metaal en zonder gebogen scherm. Dat meldt zakenkrant Wall Street Journal.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iphone 6Apple komt dit najaar met twee nieuwe iPhones. Dat meldt de gerespecteerde zakenkrant Wall Street Journal. Volgens de krant komt Apple met twee verschillende modellen: een model met een schermgrootte tussen 4,5- en 5-inch én een model met een scherm groter dan 5-inch. Daarnaast zou Apple van plan zijn om de iPhone 5c, die aanzienlijk slechter verkoopt dan de 5s, uit het assortiment te halen.

De nieuwe iPhones zijn qua ontwerp en behuizing vergelijkbaar met de iPhone 5s, maar beschikken niet over een gebogen scherm, zo meldt de krant eveneens. Eerdere geruchten spraken hier wel over, maar dit lijkt niet meer aannemelijk gezien de nieuwe informatie waar Wall Street Journal over beschikt. Van de twee modellen die Apple gepland heeft, zou het kleinste model zich al in een vergevorderd stadium bevinden en klaar zijn voor massaproductie. Het grote model van de iPhone 6 zou nog in ‘een vroeg stadium’ zijn.

De twee nieuwe modellen krijgen naar verwachting een behuizing van metaal, vergelijkbaar met de iPhone 5s. Daardoor komt er al vrij snel weer een einde aan de plastic behuizing die bij de iPhone 5c wordt gebruikt. De geruchten rondom de nieuwe iPhone concentreerden zich tot nu toe vooral op het scherm. Wall Street Journal stelde in september vorig jaar al dat Apple meerdere prototypes zou testen van iPhones met schermgroottes die oplopen tot wel 6-inch. Andere berichten spraken over een scherm van 4,8-inch.

Uit onze recente iCulture peilt over de iPhone 6 bleek al dat iCulture-lezers een 4-inch scherm de ideale grootte vinden, gevolgd door 4,7-inch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

52 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.