Worms 3 is Apple’s Gratis app van de Week

Worms 3 is een week lang gratis te downloaden als Apple's Gratis app van de week. Neem het tegen de computer of tegen je vrienden om in deze cartooneske strategiegame.

Worms-3-icon

Als je nog een vermakelijke game zoekt op je iPhone of iPad om de zomer meer door te komen, dan ben je deze week aan het goede adres bij Apple’s Gratis app van de week: Worms 3.


Lezeres die vroeger een spelcomputer hebben gehad, zullen ongetwijfeld bekend zijn met de komische wormenoorlog die centraal staat in de Worms-games. Mocht dit de eerste keer zijn dat je de agressieve diertjes ziet, dan is Worms 3 een uitstekend moment om de serie te leren kennen.

Militaire wormen

In Worms nemen twee teams van militaire wormen het tegen elkaar op, door om beurten wapens op elkaar af te vuren. De speler kan een wormpje iedere keer een stukje verplaatsen, en probeert daarna zo goed mogelijk een van de vele geweren en bommen af te vuren. Naarmate de strijd langer duurt zullen er gaten in het level ontstaan, waar je rekening mee moet houden wil je het slagveld als winnaar verlaten.

Worms 3 screenshot 560

Zodra je de app voor het eerst opstart krijg je meteen een inlogscherm op je afgevuurd, waar je een account aan kunt maken. Deze heb je nodig om gebruik te maken van de online multiplayer van Worms 3; een van de leukste redenen om deze game te spelen. Wil je de game alleen offline spelen, dan kun je dit overslaan.

Vermakelijke multiplayer

De multiplayer is zo leuk omdat je op ieder gewenst moment een zet kunt doen. Beide spelers hoeven dus niet allebei tegelijk de game te spelen, omdat je om beurten aan zet bent. Potjes kunnen op die manier meerdere dagen in beslag nemen, terwijl jij en je tegenstander via meldingen op de hoogte worden gehouden als jij aan de beurt bent. Als je maar één iDevice met Worms 3 hebt kun je Pass ‘n Play activeren: een modus waarin je het toestel steeds aan de ander geeft als hij of zij aan zet is.

Als je de chaotische en tactische gameplay van Worms kunt waarderen, dan ben je wel een tijdje zoet met Worms 3. Er zijn tal van modi aanwezig en vooral als je een andere enthousiaste Worms-speler gevonden hebt, blijft de multiplayer tientallen potjes vermakelijk. Worms 3 is een week lang gratis te downloaden. Een mooi opwarmertje voor Worms 4, de game die in augustus voor iOS verschijnt.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.