Wolfenstein 3D voor iPhone uitgebracht (update)

John Carmack van id Software heeft een open source-variant van de game Wolfenstein 3D uitgebracht voor iPhone en iPod touch.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

wolfenstein iphoneJohn Carmack van id Software heeft een open source-variant van de game Wolfenstein 3D uitgebracht voor iPhone en iPod touch. De game wordt beschikbaar gesteld onder de GPL-licentie maar is gewoon via de App Store te installeren.


Update: Er is iets bijzonders aan de hand met deze game, vandaar dat we de term [jailbreak] uit de titel hebben weggehaald. We dachten aanvankelijk dat Wolfenstein 3D alleen via Cydia te installeren was. Dat blijkt niet het geval. Ontwikkelaar Carmack heeft de game in de App Store gepubliceerd voor €3,99 maar tegelijk kan iedereen de sourcecode downloaden en zelf compileren. ZodTTD heeft dat gedaan en biedt exact dezelfde game via Cydia aan. Dan is ‘ie helemaal gratis en het is exact dezelfde game.

Carmack werkte voor de lol aan het project en heeft maar een paar aanpassingen gedaan aan de game, die oorspronkelijk in 1992 uitkwam. Toen we voor het eerst over Wolfenstein 3D op de iPhone schreven zou de game nog via EA worden uitgebracht, maar het liep allemaal anders dan verwacht, zo is in een toelichting bij de broncode te lezen.

Hoofdpersoon in het spel is B.J. Blazkowicz, die in kasteel Wolfenstein zit opgesloten en ontsnapt door een bewaker te doden. De hoofdpersoon moet door verschillende episodes met verdiepingen (floors) gaan. Per episode ga je 8 verdiepingen langs, om bij de eindbaas op verdieping 9 te komen. Daarna is er eventueel nog een bonuslevel op verdieping 10. Er zijn geheime gangen, je krijgt te maken met verschillende wapens en je kunt onderweg allerlei schatten tegenkomen.

Je kunt de broncode downloaden van de website van id Software. Het volgende project is een iPhone-port van Doom. Verder heeft Carmack ook nog een ander project onder handen, waarvan hij de naam nog niet wil vrijgeven.

Installeren: Wolfenstein 3D (€3,99)
Via: iLounge
Broncode: id Software (FTP)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.