Pininfarina Bluecar gebruikt de iPhone als afstandsbediening

De Italiaanse autodesigner Pininfarina heeft aangekondigd dat ze 's werelds eerste auto willen ontwikkelen die de iPhone als afstandsbediening gebruikt.

Pininfarina BluecarDe Italiaanse autodesigner Pininfarina heeft aangekondigd dat ze ‘s werelds eerste auto willen ontwikkelen die de iPhone als afstandsbediening gebruikt. Maar was er eerder niet de Rinspeed iChange waarmee iets soortgelijks mogelijk was? De Pininfarina Bluecar wordt een elektrische auto die 250 kilometer op een enkele acculading kan rijden.

Hij heeft een topsnelheid van bijna 130 kilometer per uur. De bestuurder kan via de iPhone controleren hoeveel stroom er nog in de accu zit. Is de accu leeg dan zul je 6 uur moeten laden voordat je weer verder kunt rijden. Er is ook een snellaadoptie: na 5 minuten laden kun je weer 25 kilometer doorrijden. De Bluecar krijgt geïntegreerde zonnepanelen op het dak om de elektronica aan boord van stroom te voorzien. In 2011 kun je de Pininfarina Bluecar bemachtigen: hij zal alleen als leaseauto worden aangeboden voor zo’n 333 euro per maand.

pininfarina bluecar iphone   pininfarina bluecar iphone

Via: gas2.org

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2009, 23:32
Categorie Accessoires
Onderwerp uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.