Apple aangeklaagd wegens ebookfunctie van iPhone

Apple is aangeklaagd door een Zwitsers communicatiebedrijf met de naam Monec Holding. Ze beschuldigen Apple ervan dat patenten heeft overtreden, oneerlijke handelspraktijken erop nahoudt, monopolistisch gedrag vertoont en dergelijke.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

kindle iphoneApple is aangeklaagd door een Zwitsers communicatiebedrijf met de naam Monec Holding. Ze beschuldigen Apple ervan dat ze patenten hebben overtreden, oneerlijke handelspraktijken erop nahoudt en monopolistisch gedrag vertoont. Het heeft allemaal te maken met een patent uit januari 2002 waarin een elektronisch apparaat, met name een elektronisch boek wordt beschreven.

Vorig jaar is Monec ook al een rechtszaak begonnen tegen HP. Het probleem is dat je met de iPhone digitale boeken kunt laden vanuit de App Store. Daarmee wordt een patent voor een lichtgewicht elektronisch apparaat met touchscreen overtreden, waarop je een boek zou kunnen lezen. Er zullen maar weinig mensen zijn die ooit van Monec hebben genoemd; zelf noemen ze zich een leidende innovator op het gebied van mobiele, wereldwijd bruikbare communicatie-oplossingen. Waarom nu pas? Het kan iets te maken hebben met de recente lancering van de Kindle-applicatie voor de iPhone. Maar waarom Monec dan niet gewoon Amazon, de maker van de Kindle en ook ruim voorzien van financiële middelen, aanklaagt is een raadsel.

Via: CNET

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:04
Categorieën Apple, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.