Witte iPhone 4 duikt op bij Best Buy en Vodafone Duitsland

In voorraadsystemen van de Amerikaanse elektronicaketen Best Buy en de Duitse telecomoperator Vodafone zijn opnieuw de 16 en 32 GB versies van de witte iPhone 4 opgedoken. Dit wijst er mogelijk op dat het toestel alsnog in de verkoop gaat.

witte iPhone 4De witte iPhone 4 zou gezamenlijk met de zwarte iPhone 4 in juli vorig jaar op de markt komen, maar werd door Apple tot driemaal aan toe uitgesteld. Volgens de meest recente verklaring van Apple zal het toestel dit voorjaar alsnog op de markt komen. Nieuwe aanwijzingen spreken nu van 27 februari 2011 als mogelijke lanceringsdatum. Dit zou onder meer blijken uit de inventarislijsten van de Amerikaanse elektronicaketen Best Buy en de Duitse telecomoperator Vodafone.

Op een screenshot dat de website Mac Rumors in handen kreeg, is te zien dat zowel het 16 GB als het 32 GB-model opnieuw in de inventarislijsten van Best Buy zijn opgenomen. Het gaat bovendien om dezelfde SKU’s en modelnummers die de winkelketen eerder heeft gebruikt voor voorbestellingen van de witte iPhone 4.

Best Buy - witte iPhone 4

Als verwachte datum dat de toestellen op voorraad zijn wordt 27 februari genoemd, iets meer dan vier weken vanaf nu. Het is echter niet duidelijk of Best Buy beschikt over informatie omtrent de verkrijgbaarheid van de witte iPhone 4-modellen of zich gewoon alvast heeft voorbereid op de door Apple aangekondigde verkrijgbaarheid in het voorjaar.

Vodafone - Witte iPhone 4Engadget ontving afgelopen maandag ook enkele screenshots, maar ditmaal screenshots die de inventarislijsten van de Duitse telecomoperator Vodafone laten zien. Hierin worden eveneens de witte iPhone 4-modellen weergegeven. Volgens de ‘betrouwbare bron’ die de screenshots naar de site toespeelde, kunnen we de toestellen ‘spoedig’ verwachten. De 27e februari lijkt overigens onwaarschijnlijk als lanceringsdatum, omdat dit op een zondag valt. Apple lanceert dergelijke producten doorgaans op een donderdag of vrijdag, maar een dinsdag is ook niet uitgesloten. Deze dag kiest het bedrijf over het algemeen uit om nieuwe of vernieuwde producten in de online Apple Store te introduceren.

De animo voor de witte iPhone 4 is de afgelopen maanden aanzienlijk verminderd. Mensen die echt een iPhone 4 wilden, zullen inmiddels wel voor het zwarte model hebben gekozen. Onduidelijk is nog altijd waarom de lancering van het toestel precies uitgesteld is. Apple wil daarover niet meer kwijt dan dat de fabricage van de witte iPhone 4 moeilijker is dan werd verwacht. Volgens geruchten zouden er enerzijds moeilijkheden zijn met de fabricage van het glas en anderzijds kleurverschillen tussen de homeknop en de witte behuizing. Er werd zelfs gesuggereerd dat het toestel helemaal geannuleerd zou kunnen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2011, 21:15
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen best buy, geruchten, Vodafone, witte iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.