Withings kondigt bewegingstracker en nieuwe weegschaal aan

Withings, bekend van de slimme weegschalen, gaat de concurrentie aan met onder meer de Fitbit en de Nike+ Fuelband. Daarnaast komt het bedrijf met een nog slimmere weegschaal.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Withings Smart Activity TrackerHet wordt druk op de markt van de bewegingstrackers. We schreven afgelopen week nog een review van de Fitbit One en nu heeft Withings een apparaatje aangekondigd dat er erg veel op lijkt. De Smart Activity Tracker houdt bij hoeveel stappen je zet, hoeveel trappen je oploopt en kun je ook gebruiken als slaaptracker. Eigenlijk heeft hij dus precies dezelfde functionaliteit als de Fitbit One. Withings biedt alleen nog wel iets extra’s: je kunt je hartslag meten door je vinger op de achterkant van de tracker te leggen.


De Smart Activity Tracker heeft een ingebouwde batterij die twee weken meegaat en synchroniseert via Bluetooth 4.0 direct met de nieuwere iPhones en iPads. Je kunt het apparaatje in je broekzak stoppen, maar ook aan een armband vastmaken, waardoor hij lijkt op de Nike+ Fuelband en de Jawbone Up.

Withings Smart Body AnalyzerDe Smart Activity Tracker past goed in het rijtje producten van Withings, want het bedrijf maakt allerlei producten om gezonder en bewuster te leven. De slimme weegschalen zijn Withings bekendste product en daarvan heeft het bedrijf een nieuwe gemaakt: de Smart Body Analyzer. Deze weegschaal meet je gewicht, vetpercentage, je hartslag, je lichaamstemperatuur en de hoeveelheid CO2 in je bloed, zodra je er op gaat staan. De weegschaal, als je daar nog van kunt spreken, synchroniseert met je account via Wi-Fi en direct met je iPhone via Bluetooth.

Beide producten moeten binnen enkele maanden beschikbaar zijn. De Smart Body Analyzer gaat in de VS 150 dollar kosten; voor de Smart Activity Tracker is geen prijs bekend gemaakt.

Meer informatie: Withings

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.