Whited00r: iOS 4 functies op oudere iPhones en iPod touch (jailbreak)

Het Whited00r Project is ervoor bedoeld om de functies van iOS 4 ook mogelijk te maken op de oudere iPhones en iPod Touch (op firmware 3.1.3).
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Whited00r ProjectTijdens de aankondiging van iOS 4 werd verteld dat de nieuwe firmware voor de iPhone en iPod touch niet alle oudere toestellen meer zou ondersteunen. Meer specifiek ging het om de originele iPhone (2G) en de 1e generatie iPod touch, die officieel niet meer ondersteund zouden worden. Daarnaast blijkt iOS 4 in veel gevallen op een iPhone 3G en 2e generatie iPod touch toch ook niet helemaal naar behoren te werken. Het team achter Whited00r voelde zich daarom geroepen om voor deze toestellen een speciale versie van firmware 3.1.3 te maken die de belangrijkste functies van iOS 4 mogelijk maakt.


Whited00r Project - FunctiesWat betreft de toegevoegde functionaliteit van Whited00r wordt naast de jailbreak en eventuele hacktivatie van je toestel onder andere genoemd: iOS 4 wallpapers, een weerspiegelende dock, iOS 4 icoontjes, emoji (Japanse emoticons), het weergeven van het batterijpercentage, tap to focus, tethering via Bluetooth en USB, standaard ondersteuning voor MMS, het opnemen van video, het weergeven van een teller bij SMS, folders en multitasking. Vrijwel alle functies zijn ook met reeds bestaande tweaks en apps toe te voegen aan een gejailbreakte iPhone of iPod touch, maar met Whited00r kun je alle genoemde functies in één keer aan je toestel toevoegen.

Het gebruik van Whited00r is grotendeels vergelijkbaar met (en daarnaast gebaseerd op) PwnageTool van het iPhone Dev Team. Dit betekent dat je op een computer waar Mac OS X op geïnstalleerd staat een zogenaamde custom firmware aan kunt maken voor je toestel, die je vervolgens met behulp van iTunes kunt herstellen. Je kunt dit doen door in iTunes alt (Mac OS X) of shift (Windows) ingedrukt te houden wanneer je Herstellen of Restore selecteert. Daarna kun je iTunes naar de door jou aangemaakte custom firmware wijzen. Let op: de aanwezige software op je toestel wordt tijdens het proces dat volgt grotendeels overschreven en het is daarom van belang om vantevoren backups te maken van je belangrijke data.

Je kunt de Whited00r versie van PwnageTool downloaden op whited00r.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:39
Categorie Jailbreak
Onderwerpen firmware, ios 3, iPhone 3G, iphone os 3, ipod touch, jailbreak
63 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.