iPhone-case Wello weet door sensoren hoe gezond je bent

De Wello iPhone-case heeft sensoren om je hartslag, bloeddruk, lichaamstemperatuur en meer te meten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-case Wello fotoDe iWatch zit volgens de laatste geruchten vol met gezondheidssensoren, maar je kunt je gezondheid net zo goed bijhouden met behulp van de juiste iPhone-case. Dit is in ieder geval het idee achter de Wello, een iPhone-hoes die met sensoren onder andere let op je hartslag, lichaamstemperatuur en ademhaling. Deze informatie wordt via Bluetooth doorgegeven aan een bijbehorende iPhone-app.

Volgens de makers van Wello kan de case het zuurstofniveau van je bloed, bloeddruk, je hartslag, lichaamstemperatuur en longfuncties.

Je kunt makkelijk bij de sensoren van de Wello-case terwijl je de iPhone horizontaal vasthoudt. De bijbehorende app laat de resultaten ook in landschapsmodus zien. De app verbindt via Bluetooth 4.0, waardoor je niet de Bluetooth-instellingen van je iPhone hoeft in te duiken. Zodra de case om je iPhone zit verschijnt er een koppelingsverzoek op het scherm, die je alleen maar hoeft te accepteren.

iPhone-case Wello detail

De sensoren in Wello bieden uitgebreide informatie over je gezondheid, maar het is nog onduidelijk hoe accuraat de resultaten zijn. De makers benadrukken ook dat de iPhone-hoes vooral bedoeld is om je te informeren en je gebruikelijke doktersbezoeken niet moet vervangen.

De Wello kan nu worden gereserveerd voor 145 euro. Met zo’n prijs is de iPhone-hoes niet bepaald een impulsaankoop. Hoewel de case aardig wat potentie heeft om inzicht te bieden in je gezondheid, is het nog de vraag hoe relevant het accessoire zal zijn zodra de iWatch op de markt is. Een iWatch hangt immers aan je pols, waardoor bijvoorbeeld een hartslagmeter constant in contact kan komen met je huid. De Wello moet je horizontaal vasthouden om op gezette tijden je gezondheid te meten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2014, 16:24
Categorie Accessoires
Onderwerpen case, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.