‘Apple kampt met overschot iPhone 5c’

Apple kampt volgens bronnen binnen toeleveranciers met een overschot aan iPhone 5c's.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5c groenApple kampt door tegenvallende verkopen met een overschot aan iPhone 5c’s. Dat stelt Digitimes op basis van bronnen binnen Apple’s toeleveranciers. Volgens schattingen zou het gaan om meer dan drie miljoen toestellen, waarvan 2 miljoen in de pakhuizen van leverancier Pegatron en 1 miljoen bij telecomproviders en distributeurs. Volgens dezelfde toeleveranciers bestelt Apple al sinds eind vorig jaar geen nieuwe toestellen meer.

Hoewel Apple geen exacte cijfers bekend wil maken, wijst alles erop dat de verkoop van de iPhone 5c tegenvalt. Apple CEO Tim Cook erkende ook dat het nieuwe toestel minder succesvol is dan werd gedacht. Ook gaan er al langere tijd geruchten dat Apple de productie heeft teruggeschroefd. In november verlaagde Pegatron de productie al van 320.000 naar 80.000 iPhones per dag, wisten Chinese media.

De bronnen wijten de tegenvallende verkopen met name aan de prijs, die toch hoger is dan werd verwacht. Lange tijd werd gedacht dat Apple een goedkopere iPhone in de vorm van de iPhone 5c op de markt zou brengen. Maar de prijs van de iPhone 5c bleek zelfs hoger dan de iPhone 5. Ook de achterblijvende schermgrootte van de 5c ten opzichte van andere toestellen wordt als een mogelijke oorzaak gezien.

Digitimes is een bron die op iPhoneclub wel vaker wordt aangehaald, maar wat betrouwbaarheid betreft een gemengde reputatie heeft. De website brengt veel geruchten naar buiten, meestal afkomstig van een of meerdere toeleveranciers van Apple. Die blijken soms wel en soms niet te kloppen.

Ondertussen zoekt Apple naar nieuwe manieren om de iPhone 5c te promoten. Zo werd afgelopen weekend duidelijk dat Apple via Tumblr, in de VS vooral populair onder jonge meisjes, reclame voor de iPhone 5c maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2014, 11:38
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 5c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.