ipad-pro-usb-c

Welke USB-C-kabels zijn goed?

Er zijn heel wat USB-C-kabels op de markt, maar hoe weet je of een kabel goed is? Een engineer van Google heeft enkele kabels getest en geeft tips waar je op moet letten.

ipad-pro-usb-c
Er zijn heel wat USB-C-kabels op de markt. Niet alleen de 12-inch MacBook en de Apple TV 4 maken er gebruik van, maar ook de nieuwe Google Pixel-tablet en -laptop, de OnePlus en de nieuwste Nexus. Maar kun je zomaar elk reservekabeltje kopen, of zijn er wel degelijk verschillen in kwaliteit? Een techneut van Google besloot het te onderzoeken. Hij deelde zijn ervaringen op Amazon.com.

Niet elke USB-C-kabel voldoet aan de specificaties

Benson Leung werkte aan de Pixel-toestellen van Google en ontdekte dat meerdere USB-C-kabels helemaal niet aan de specificaties voldoen. Veel kabels zijn ook niet geschikt om met laptops zoals de Pixel en MacBook te gebruiken. De bedrading is niet goed en er kan zelfs schade optreden aan je laptop of usb-hub. Pas dus op dat goedkoop niet uiteindelijk duurkoop wordt.

Leung probeert je te helpen om de beste kabel te vinden. Zijn reviews op Amazon zijn behoorlijk grondig: Leung keek naar de USB-C-specificaties en controleerde of bepaalde kabels daaraan voldeden. Ook als bezitter van een 12-inch MacBook heb je iets eraan, want uit de ervaringen van deze Google-engineer blijkt dat duurdere kabels inderdaad beter zijn. Bij andersoortige kabels (denk: 30-pins iPod-kabeltje) kun je misschien besparen en een nepper kopen, maar bij USB-C liever niet.

Dit zijn de betere merken
Volgens Leung moeten nieuwe kabels werken op 3 Ampère. Oudere kabels kunnen nog werken met 1,5 of 2,4 Ampère, waardoor je problemen krijg met opladen. Je kunt Leungs’ reviews vinden onder de codenaam LaughingMan op Amazon. Ook heeft hij instructies gepubliceerd waarmee je zelf kunt kijken of jouw USB-C-kabel wel goed genoeg is. Goede merken zijn bijvoorbeeld Belkin, iOrange en FREiEQ.

De afbeelding bovenaan dit artikel toont een iPad met USB-C-aansluiting. Zoiets bestaat nog niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2015, 19:41
Categorie Accessoires
Onderwerpen kabel, usb-c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.