Live Weer iPhone iPad weerbericht app

Weerwidget Live Weer reist met je mee

De populaire weerapp Live Weer voor iPhone en iPad heeft nu keuze uit twee widgets. De widget toont bovendien het weer van je huidige plek.

Live Weer iPhone iPad weerbericht appDe populaire weerapplicatie Live Weer is verbeterd voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, maar dat is niet de spannendste vernieuwing van de update. Zo heeft de applicatie nu een tweede widget-optie gekregen voor je berichtencentrum, die het weerbericht in compacte vorm presenteert. Beide widgetinstellingen zijn slimmer dan voorheen. De widget raadpleegt je locatie om je te voorzien van weer dat nu van toepassing is.


Eerder fixeerde Live Weer zich op een vaste locatie voor de weerwidget. Nu kan je kiezen. Ontwikkelaar Apalon Apps benadrukt dat de app niet je batterij leegtrekt, nu de app wel je GPS-locatie raadpleegt. In de update-omschrijving word je min of meer aangeraden naar de instellingen-app te gaan, de Privacy-pagina te openen en dan bij Locatievoorzieningen Live Weer terug te schakelen van ‘altijd’ naar ‘bij gebruik van de app’. Zo raadpleegt de app niet je locatie als de app op de achtergrond draait.

Live Weer widget uitgebreid iPhone Live Weer widget instellingen

Een andere nieuwigheid in Live Weer is de avondrapportmelding. Die brengt je in de avond op de hoogte bij weersveranderingen op de volgende dag. Gaat het, in tegenstelling tot een eerder vooruitzicht, morgen toch regenen, dan geeft de app je dat mee. Als laatste handigheid zijn de instellingen van de app opnieuw ingericht, waardoor er onder andere een duidelijker verschil is tussen de visuele keuzes in de app, en de inhoudelijke details als schakelen tussen Celsius en Fahrenheit.

Lees ook: Dit zijn de krachtige weerwidgets van Weather Underground

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2014, 9:10
Categorie Apps
Onderwerpen weer, weerbericht, widget
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.