fotokookboek-met-appbundel

Apple verkoopt te dure appbundels niet langer

Het aanvullen van te dure appbundels kan niet meer: Apple voorkomt dat je teveel uitgeeft aan het aanvullen van je appbundel, door de koopknop niet meer te tonen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

appbundels-readdle-kleinSinds iOS 8 biedt Apple appbundels aan, waarmee je een pakketje apps met extra korting kunt kopen. De prijs van zo’n bundel kan echter variëren, vooral als je je bundel compleet wilt maken. De prijs die je te zien krijgt bij een bundel was ongunstig als je eerder bepaalde apps gratis of met een mooie korting had gekregen. In dat geval kostte het aanvullen van de bundel meer geld, dan het los kopen van de resterende apps. Daar heeft Apple nu een oplossing voor gevonden: als het aanvullen van een bundel te duur uitvalt in jouw situatie, krijg je geen koopknop meer te zien.

Voorbeeld 1: appbundel goedkoop aanvullen

Neem bijvoorbeeld onderstaande Readdle Productivity-bundel: ik heb de app Scanner Pro ooit gratis gedownload. In mijn bundel ontbreken nog de apps PDF Expert 5 (€8,99) en Printer Pro (€5,99). Zou ik ze los erbij kopen, dan zou ik €14,98 kwijt zijn. In dit geval heeft het aanvullen van de bundel zin, want ik hoef maar €12,40 bij te betalen (bij andere gebruikers kan deze prijs dus hoger of lager zijn, afhankelijk van de prijs die je eerder voor de betreffende apps betaalde). De normale prijs van de complete bundel is trouwens €13,99.

appbundel-normaal appbundel-ultimate

Voorbeeld 2: appbundel aanvullen ongunstig

Bij de Ultimate Productivity Bundle van Readdle heeft het geen zin om de bundel aan te vullen. De totale bundel kost €17,99 maar ik heb de apps Scanner Pro en Calendars 5 al in huis. Los kopen van de resterende apps voor €14,98 is goedkoper dan het aanvullen van de bundel tot een waarde van €17,99. Omdat ik Calendars 5 (nu €5,99) en Scanner Pro (nu €2,69) allebei ooit gratis heb gedownload, valt er geen voordeel te behalen door een bundel te kopen. De koopknop met prijs voor het aanvullen van de bundel is in dat geval niet zichtbaar.

Door deze maatregel hoef je dus niet meer zelf uit te rekenen of een appbundel ongunstig uitvalt: Apple toont gewoon de koopknop niet meer, als het aanvullen van een bundel te duur zou zijn.

Lees ook:

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2014, 18:56
Categorie Apps
Onderwerp apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.