Weerplaza introduceert uursvoorspelling op je locatie

De Nederlandse iPhone-app Weerplaza heeft nu een nauwkeurige uursvoorspelling, betere buienradar en bedient overzichtelijker.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Weerplaza iPhone weerDe succesvolle Nederlandse weerapplicatie Weerplaza geeft meer inzicht in het weerbericht op je locatie. In het hoofdscherm van de iPhone-app zie je voortaan het weerbeeld voor elk uur van de komende dag. Elk uur zie je het weerype in een icoontje, de kans op neerslag en de temperatuur. Het is niet het enige nieuws in de nieuwe versie 6.0. De app ziet er strakker uit en geeft je meer controle over de regenkaart.

De app gebruikt minder lettertypes en -groottes, en werd een tikkeltje hoekiger. Het oogt een stuk rustiger. De buienradar bedient een stuk soepeler. De detaillering van Regenmelding mist, maar je kan in ieder geval soepel over de kaart bewegen en in- en uitzoomen op de kaart.

De weersvoorspelling staat in het hoofdscherm en laat zich gemakkelijk swipen zodat je een snelle blik krijgt op de komende 24 uur. Onhandig daaraan is wel, dat je met een swipe iets verder naar boven of beneden de pagina, de weerinformatie van een andere locatie bekijkt. De veegbewegingen moet je dus onder de knie krijgen. Bij de uursvoorspelling is nog iets bijzonders aan de hand, meldt ontwikkelaar Michiel Severin aan iCulture.

“De meteorologen van Weerplaza maken deze verwachting zelf, en niet een automatisch weermodel. De meteoroloog maakt dagelijks de keuze uit meerdere weermodellen en zorgt voor een nauwkeurige detailverwachting. Dat is uniek in gratis weerapps.”

Weerplaza uurvoorspelling Weerplaza buienkaart

Versie 6.0 maakt het aantal nieuwsstromen in de app ook een stuk overzichtelijker. De aparte pagina’s voor specifieke weerberichten, Facebook- en Twitterberichten, zijn nu samengevoegd tot één timeline met het laatste nieuws. Weerplaza heeft door alle aanpassingen een sprong gemaakt in gebruiksvriendelijkheid.

Downloaden: Weerplaza (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 12:52
Categorie Apps
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.