Apple’s PR-topvrouw Katie Cotton met pensioen

Katie Cotton, lang werkzaam als PR-vrouw bij Apple, gaat het bedrijf verlaten. Cotton zorgde deels voor de geheimzinnige sfeer bij Apple.

katie-cottonAls je vindt dat Apple een gesloten en geheimzinnig bedrijf is, dan is dat deels te danken aan één dame: Katie Cotton, de vrouw die bij Apple 18 jaar verantwoordelijk was voor PR. Cotton gaat vroegtijdig van haar pensioen genieten, zo weet Re/code te vertellen. Ze werkte sinds 1988 bij Apple na een opleiding journalistiek aan de Universiteit van Arizona en stond erom bekend dat ze Apple-topmensen fanatiek beschermde voor de media, vooral bij Steve Jobs en later ook Tim Cook.

Cotton loodste Apple-topmensen door formele en informele persbijeenkomsten en zorgde ervoor dat alleen de juiste mensen toegang kregen tot de Apple-top. Ook Apple’s imago naar buiten toe, bijvoorbeeld in presentaties, was iets waar Cotton zich fanatiek mee bezig hield.

Katie Cotton was VP worldwide communications en was in die rol betrokken bij de belangrijkste productaankondigingen van de afgelopen jaren, van iMac tot iPad. “Katie heeft alles voor dit bedrijf gegeven voor meer dan 18 jaar,” zei Apple-woordvoerder Steve Dowling in een reactie. “Ze wilde al langer meer tijd met haar kinderen doorbrengen. We gaan haar enorm missen.” Zelf gaf Cotton aan dat het besluit om bij Apple weg te gaan een van de moeilijkste was in haar carriere. “Dit is moeilijk voor me”, zei Cotton tegen Re/code. “Apple is deel van mijn hart en ziel”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2014, 20:23
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.