iculture-biz
iCulture Biz Ook zakelijk scherp

Evernote en LinkedIn werken samen voor visitekaartjes

Evernote werkt samen met LinkedIn op gebied van visitekaartjes. Na het scannen op de iPhone en iPad kan je meteen een connectie maken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

evernoteNotitie-app Evernote en het zakelijke sociale netwerk LinkedIn schudden de handen. Een nieuwe update van Evernote verbetert het inscannen van visitekaartjes in de app voor iPhone en iPad. Als je een foto hebt gemaakt, zoekt LinkedIn er persoonsgegevens bij in het gebruikersbestand van 300 miljoen leden. Daarvoor hoeft diegene niet eens een LinkedIn-vermelding op het kaartje te hebben staan. Zo kan je een uitnodiging sturen om met je nieuwe contact verbinden op LinkedIn. Ook maakt Evernote automatisch een notitie aan rondom de ontmoeting, met daarin de locatie, het tijdstip en de foto van de ander. De optie was al beschikbaar voor Evernote Premium-gebruikers, maar is na de koppeling met LinkedIn voor iedereen een jaar gratis.


LinkedIn offert haar eigen app CardMunch op voor de nieuwe functie. Voor Nederlandse gebruikers verandert er niet zoveel: CardMunch was hier niet te downloaden. Evernote zelf heeft nog wel een andere visitekaartjesapp, maar de rol van Evernote Hello lijkt met ingang van de nieuwste Evernote-update wel uitgespeeld.

Evernote visitekaartje scannen

Technisch gezien zijn er ook verbeteringen te bekennen aan het scannen van visitekaartjes. De nieuwste update, versie 7.3.4, introduceert automatische randdetectie van visitekaartjes en ook het toevoegen van de gewonnen informatie aan je contacten in de iPhone, is eenvoudiger geworden.

Evernote bood vanaf maart dit jaar al de functie om verbinding te maken op LinkedIn na het inscannen van een visitekaartje, maar daarvoor moest de ander wel een LinkedIn-vermelding op het kaartje hebben staan.

Downloaden: Evernote (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.