WeChat krijgt handige zoekfunctie

Berichtenapp WeChat heeft een handige nieuwe zoekfunctie waarmee je door al je chats tegelijk kan zoeken, verbetert belkwaliteit en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WeChatWeChat alleen nog maar betitelen als ‘gratis sms’-app doet de applicatie inmiddels wel tekort. Het alternatief voor WhatsApp Messenger blijft haar functies maar uitbreiden. De app legt vanaf de nieuwste update de nadruk wat meer op de walkietalkie-functie, waarmee je spraakberichten verstuurt door een knop ingedrukt te houden. Stuur je zo’n audiobericht dat direct hoorbaar is voor de ontvangers, dan deel je ook meteen je locatie.


Een andere vernieuwing is dat je in de app nu je hele chatgeschiedenis kunt doorzoeken. Bovenin het overzicht van chats vind je de zoekbalk waarmee je dat kan doen, en daarbij ben je echt niet beperkt tot personen. Net zo makkelijk zoek je nu op woorden of zinsdelen.

WeChat bestaat drie jaar timelineWeChat versie 5.2.0.17 voor iPhone heeft het terugkijken van afbeeldingen in een chat gestroomlijnd. Je kan nu audio- en videobellen in hogere kwaliteit, verbinden van een gesprek moet beter gaan en je krijgt nu aparte notificaties voor nieuwe groepsberichten in de app. Slim: zo onderscheid je ze eenvoudig van persoonlijke berichten. Bijzonder aan de update is ook dat je stickersets nu kan delen met vrienden. Bijzonder, want een vergelijkbare app als LINE haalt het grote geld juist binnen met de stickerverkoop.

In de reacties op onze artikelen over WhatsApp, valt vaak te lezen dat WhatsApp qua functionaliteit een voorbeeld kan nemen aan WeChat. Je hoeft er echter niet vanuit te gaan dat WhatsApp qua veelzijdigheid snel tegen WeChat aan zal schurken. WhatsApp-CEO Jan Koum benadrukte vorige week dat de populaire berichtenapp niet zal worden uitgebreid met ‘spelletjes en gimmicks’. Ondertussen is WeChat trots op de functies. Bij binnenkomst in WeChat krijg je een timeline te zien met de toegevoegde functies van de app en wanneer jij je aanmeldde in de app. Dat omdat WeChat nu drie jaar bestaat. In die tijd verzamelde de app zo’n 300 miljoen gebruikers.

Downloaden: WeChat (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.