SKO Kijkcijfer-App voor iPhone krijgt vernieuwd uiterlijk en zoekfunctie

De officiële app van Stichting Kijkonderzoek heeft een vernieuwd uiterlijk en zoekfunctie binnen zenders.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

SKO Kijkcijfer-AppDe officiële iPhone-applicatie van Stichting Kijkonderzoek heeft vandaag een flinke update gekregen. Sinds de SKO Kijkcijfer-App in 2011 verscheen, kreeg de app wel wat kleine verbeteringen, zoals ondersteuning voor 4-inch schermen, nieuwe zenders en nieuwe logo’s voor tv-zenders en de toevoeging van WebTV als aparte categorie. Maar het uiterlijk is tot nog toe altijd onveranderd gebleven. Na de vernieuwing van de website eerder deze maand, is nu ook de huisstijl van de app in het nieuw gestoken. Daarnaast is het mogelijk geworden om te zoeken in zenderrapporten.

Het algemene uiterlijk van de app oogt na de laatste update meteen een stuk frisser en eigentijdser. Bovendien sluit de interface beter aan op iOS 7. Sinds de eerste versie van de app kon je al kijkcijfers van tv-programma’s raadplegen. Dat kan nog steeds via een top 25 van de voorgaande dag(en), per zender of in specifieke tijdvakken. Verder valt op dat elke categorie voortaan zijn eigen kleur heeft, die ook corresponderen met de website van Stichting Kijkonderzoek: blauw voor de top 25, rood voor programma’s, groen voor tijdvakken en paars voor WebTV.

SKO Kijkcijfer-App - Dag top 25SKO Kijkcijfer-App - Programma's

Ook is het mogelijk geworden om te zoeken in de app, al is dit wel beperkt tot de zenderlijsten. Als je bijvoorbeeld een rapport van Nederland 1 opvraagt, krijg je een overzicht met tientallen programma’s. Na feedback hierover heeft SKO daarom besloten om zoeken binnen deze rapporten mogelijk te maken. Ontwikkelaar Jan van Kampen licht tegenover iCulture alvast een tipje van de sluier op wat we in de volgende updates kunnen verwachten. Onder meer delen via Twitter en Facebook staat voor de volgende update op de rol. Daarnaast wordt onderzocht of pushberichten aangeboden kunnen worden. Een iPad-versie staat overigens niet in de planning omdat de huidige website via de iPad al “goed bezoekbaar” is, zo laat hij weten.

SKO Kijkcijfer-App - TijdvakkenSKO Kijkcijfer-App - WebTV

Stichting Kijkonderzoek is verantwoordelijk voor het onderzoek naar het kijkgedrag van de Nederlandse bevolking en rapporteert dagelijks de kijkcijfers van programma’s die de dag ervoor zijn uitgezonden. Sinds enige tijd worden hierin ook de cijfers van online tv-kijken meegenomen, dat steeds populairder is geworden. De gegevens hierover in de app zijn overigens wel met een week vertraagd. Hoewel het raadplegen van kijkcijfers misschien voor slechts een bepaalde groep interessant lijkt, blijkt uit jaarcijfers van SKO dat de app in 2012 (publicatie 2013 nog niet beschikbaar) zo’n 31.000 gebruikers telde, waarvan 95% de app vaker dan één keer gebruikt. Met 50.000 weergaven per maand, werd de app in 2012 ongeveer 600.000 keer geraadpleegd. De aantallen voor afgelopen jaar zijn “iets hoger”, zo stelt Van Kampen. Inmiddels telt de iOS-app 32.000 gebruikers.

Downloaden: SKO Kijkcijfer-App (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

De app gebruikt nogal een hoop technische afkortingen (zoals KDU, kdh, abs, madl) die waarschijnlijk niet bij iedereen bekend zijn. Op de website vind je vind je een begrippenlijst met de betekenis hiervan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:35
Categorie Apps
Onderwerpen kijkcijfers, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.