Wander-icon

Ontdek en maak unieke wandelroutes met Wander

Wander combineert het maken van een digitaal fotoboek met het delen van unieke wandelroutes. Doe inspiratie op en kom op plaatsen waar je nog nooit geweest bent.

Wander-icon
Als je ooit in een museum bent geweest, dan ken je ze vast wel: de kastjes met oortelefoon die bij de ingang uitgedeeld worden. Aan de hand van deze audiotour loop je de ideale route door het museum, zodat je niets mist. iOS-app Wander Co – Location-based Photo Journals geeft een draai aan dit concept en maakt het geschikt voor prachtige wandelingen in de natuur.

De Wander-app vervult twee functies. Allereerst is het een manier om logboeken te maken waarin je foto’s, tekst en GPS-gegevens met elkaar combineert. Een beetje zoals een app als MyAlbum dat ook doet, zodat je met relatief weinig werk een indrukwekkend ogend digitaal verslag van je reis of vakantie samenstelt.

Sociaal wandelnetwerk

De andere functie van Wander is wat ons betreft een stuk interessanter. In de app is een sociaal netwerk verwerkt, waarin de reisverslagen van andere Wandergebruikers gedeeld worden. Blader door dit overzicht en ontdek nieuwe plaatsen om een keer naartoe te gaan, met bijvoorbeeld een prachtig uitzicht of unieke dingen om te bezichtigen.

Wander-app Wander-App

Heb je een indrukwekkend reisverslag gevonden op Wander, dan is het heel gemakkelijk om die reis zelf ook te maken. Bij routes kun je zien hoelang je er ongeveer mee bezig bent en wat de exacte afstand is.

Via het kaartje kun je goed zien waar de wandeling begint en zodra je daar bent aangekomen, kun je via Google- of Apple Maps de navigatie starten. Zo kom je precies langs alle hoogtepunten van de route, en krijg je aan de hand van foto’s en tekst uitleg bij de dingen die je ziet. Een rondleiding in de natuur dus, waarbij je volledig vrij bent om van het pad af te wijken.

Wander heeft potentie

Omdat Wander nog maar een paar dagen in de App Store staat, is het aantal routes in de app nog erg beperkt. Voorlopig zijn er vooral wandelaars in Californië die er veel gebruik van maken, waardoor de app zich vult met indrukwekkende routes die wel erg ver bij ons vandaan zijn. Wander heeft echter genoeg in zich om ook Europese avonturiers aan te spreken. Laten we het hopen, want dan wordt Wander al snel een app die een plekje op je iPhone verdient als je op vakantie gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2015, 15:37
Categorie Apps
Onderwerpen foto's, gps, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.