Tales & Tours: gidsen voor fietsen en wandelen op iPhone

Tales & Tours is een leuke nieuwe Nederlandse reisgids-app met tours voor wandelen en fietsen op allerlei locaties. Offline te gebruiken.

Tales en Tours iPhone-app reisgidsen wandelen fietsenIn de vakantiespecials van iCulture afgelopen zomer behandelden we al talloze reis- en stedengidsen waardoor een dagje uit, een weekendje weg of een vakantie verrijkt werd. Maar ook buiten de zomer kan een reisgids natuurlijk van pas komen. Tales & Tours is een nieuwe Nederlandse app van ontwikkelaar RP Landegent, eerder verantwoordelijk voor Shoudio. Hij doet een beroep op je locatie en toont de gidsen van dichtstbijzijnde plekken en monumenten. Een gids bestaat uit een offline kaart, informatie en soms foto’s, audio en video.

Steden…

Tales & Tours heeft op moment van schrijven 119 gidsen en in de App Store-omschrijving valt te lezen dat vooral populaire toeristensteden zijn vertegenwoordigd: Parijs, Berlijn, Barcelona, San Francisco, Londen, Rome en ons eigen Amsterdam kennen. Je hoeft geen complete offline stedengidsen te verwachten in de applicatie. De nadruk ligt op tours die je kan nemen, zowel lopend als fietsend. In het hoofdmenu zie je de gidsen op locatie gesorteerd staan of navigeer je op een kaart daaronder. Zoom in en je ziet hoeveel gidsen er voorhanden zijn in een omgeving. In Amsterdam zijn dat er vaak twee: een Nederlandse en Engelstalige versie van bijvoorbeeld een wandeltocht door de Plantagebuurt in de hoofdstad. Je hebt geen verplichting om aan te melden in de app, maar als je dat doet kan je meer offline gidsen bewaren en je selectie delen met andere gebruikers.

Tales en Tours gidsen nabij Tales en Tours routes op kaart

… en monumenten

De nadruk om routes maakt dat Tales & Tours ook geschikt is voor gidsen buiten de stad en dat buit de app uit. Zo zie je gidsen van Natuurmonumenten die grote gedeelten van Nederland beslaan. Landgoed de Braak in Paterswolde en Nationaal Park de Drents Friese Wold zijn óók vertegenwoordigd in de app. Een gids wordt altijd aangekondigd door een introplaatje, een gemiddelde waardering en een introducerende omschrijving. Je ziet ook hoe groot een gids met beeld én offline kaart is om te downloaden. Onderin die pop-up prijkt de downloadknop en zie je hoeveel credits een gids kost om te downloaden. Credits kan je aanvullen met in-app aankopen. De Natuurmonumenten-gidsen lijken in ieder geval allemaal gratis. Met een extra knop open je Google Maps om erheen te navigeren.

Tales en Tours omschrijving Tales en Tours iPhone filteren

Verbeterpunt

Dat je kaarten offline kan gebruiken, is zeker in het buitenland een groot goed. Je downloadt de gewenste gidsen in het hotel of appartement en hoeft ter plekke geen beroep te doen op een dataverbinding. Wel gebruikt de applicatie natuurlijk de GPS-functie om je te lokaliseren en pushberichten te versturen als er iets is in de route wat je aandacht verdient. Voor de rest kan de telefoon dus op zak blijven: wel zo lekker. Helaas heeft de app heeft geen aparte sectie waarin je ziet welke gidsen offline te gebruiken zijn, wat erg handig zou zijn om te bepalen welke gidsen je nog moet downloaden en welke je al kan raadplegen. Het grootste verbeterpunt is natuurlijk het aantal routes in de app, maar dat ziet er alvast goed uit: Tales & Tours zegt actief nieuwe routes, verhalen en curators te zoeken om nieuwe gidsen toe te voegen.

Downloaden: Tales & Tours (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2013, 14:23
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen fietsen, natuur, reisgids, Shoudio, wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.