Knutseltip: bouw zelf een RFID-lezer voor de iPhone (jailbreak)

Een onderzoeksassistent uit Londen heeft een RFID-kastje gemaakt voor de iPhone. Met eenvoudige componenten kun je dat (na een jailbreak) ook zelf doen.

rfid lezerEen tijdje geleden kon je lezen dat Apple een patent heeft ingediend, waarin ze van uitleggen hoe je de iPhone kunt gebruiken om deuren te openen. De bedachte oplossing gebruikt een combinatieslot en een RFID-chip, die in de iPhone moet worden ingebouwd. Benjamin Blundell wilde daar niet op wachten en maakte zelf een RFID-accessoire voor de iPhone. Benjamin is onderzoeksassistent bij University College in Londen. Hij legt op zijn blog uit hoe hij het accessoire heeft gemaakt. Voor dagelijks gebruik is het nog niet geschikt, want het kastje is behoorlijk groot en ziet er door de schakelaar nogal provisorisch uit. Maar het werkt wel!


Onderstaand filmpje maakt meer duidelijk. Je hebt diverse componenten nodig, waaronder een iPhone met jailbreak en een kastje waar je de onderdelen in kunt bouwen. Het kastje verbind je via een usb-kabel met de iPhone. Maar er zijn veel meer mensen bezig met RFID-oplossingen, waaronder een onderzoeksteam van de Oslo School of Architecture & Design (OSAD) en een bedrijf met de naam Wireless Dynamics. Het laatstgenoemde bedrijf kondigde al een RFID-accessoire voor de iPhone aan, met de naam iCarte. Mocht je liever zelf met de soldeertang aan de gang gaan, dan heb je aan de instructies van Benjamin genoeg.

Filmpje is afkomstig van Vimeo, mogelijk niet op de iPhone af te spelen.

Tipgever: Pim

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.