Vysk QS1: iPhone-case versleutelt telefoongesprekken

De Vysk QS1 is een iPhone-case die je op een andere manier beveiligt: de hoes versleutelt sms-berichten en telefoongesprekken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Vysk QS 1De iPhone-app Vysk QS1 biedt een totaal ander soort bescherming dan andere hoezen op de markt. Met behulp van een ingebouwde processor en microfoon versleutelt de hoes je gevoerde telefoongesprekken, zodat je moeilijker door bijvoorbeeld overheidsinstanties kan worden afgeluisterd. Een speciale Lockdown-modus blokkeert je camera’s en microfoons, zodat het op geen manier mogelijk is om bespioneerd te worden.

De Vysk QS1-case versleutelt je telefoongesprek en verstuurt de gegevens naar de andere beller, waarna zijn of haar iPhone-case het weer ontsleutelt. Op deze manier wordt het volgens de makers zeer lastig om je gesprek af te luisteren. De andere beller moet dan wel dezelfde case om zijn iPhone hebben en de bijbehorende app gebruiken, maar volgens de makers kun je ook geanonimiseerd telefoongesprekken voeren met ‘gewone’ telefoonnummers. De app genereert een tijdelijk telefoonnummer voor je dat niet aan jouw persoonsgegevens kan worden gekoppeld.

Vysk QS1 2Voor het gebruik van Vysk’s beldiensten betaal je wel 10 dollar per maand. Ook verzonden foto’s en sms-berichten worden volgens de makers op deze manier versleuteld. De afhankelijkheid van willekeurige telefoonnummers en een bijbehorend abonnement doen vermoeden dat je de Vysk QS1 alleen in de Verenigde Staten kunt gebruiken. De makers vertellen aan iCulture dat dit niet het geval is:

Het Vysk privacynetwerk zal ook buiten de Verenigde Staten werken. Daarnaast wordt de Vysk QS1 wereldwijd aangeboden.

Het gebruik van de Lockdown-modus vereist geen abonnement, aangezien deze functies enkel in de case verwerkt zitten. De camera’s van je iDevice worden geblokkeerd met een uitschuifstuk en het microfoonsignaal wordt gestoord.

Hoewel de Vysk QS1 op veel manieren belooft je hele hebben en houden te beveiligen, is het nog lastig te onderstellen hoe dit in de praktijk zal werken. De makers hebben de iPhone-hoes enkel aangekondigd, met de belofte dat hij vanaf 15 mei besteld kan worden voor 229 dollar. Pas eind dit jaar wordt de Vysk QS1 verstuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2014, 15:01
Categorieën Accessoires, Achtergrond
Onderwerp case

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.