Quickdraw Cable: Lightning-kabel met handige magneet

De Quickdraw Cable is een Lightning-kabel voor de iPhone en iPad met een magneet. Hiermee klampt de kabel vast aan je bureau.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

QuickDraw Cable magneetOp accessoiregebied wordt er geregeld geïnnoveerd, maar bedrijven blijven meestal weg van de vertrouwde iPhone-kabel. Dit snoer is immers enkel bedoeld om te synchroniseren en op te laden, waar je als fabrikant maar weinig bijzonders aan toe kunt voegen. De Quickdraw Cable op Kickstarter doet toch een poging met behulp van een simpele magneet in de Lightning-aansluiting, waarmee je de kabel vrij makkelijk op zijn plek kunt houden.

Er wordt een metalen plaatje van anderhalve centimeter bijgeleverd, die je bijvoorbeeld op je bureau of in je auto kunt plakken. De magneet in de QuickDaw Cable zorgt ervoor dat de kabel het plaatje vastgrijpt en niet wegschuift. Hierdoor hoef je niet meer achter bijvoorbeeld je bureau te duiken omdat de kabel naar beneden is gevallen. De kabel blijft uiteraard ook hangen aan andere metalen oppervlakken.

Een ingebouwd lampje in de Quickdraw Cable geeft aan wanneer je iPhone is opgeladen. Het lampje is rood als de iPhone oplaadt en groen als de accu vol is.

Je kunt de Quickdraw Cable bestellen door op Kickstarter minstens 18 euro te doneren. Daarmee is de Lightning-kabel aardig goedkoop: maker Woodword Design zegt namelijk dat zijn kabel zelfs is gecertificeerd bij Apple, zodat hij werkt met iOS 7. Zo’n certificatie kostte nogal wat toen Apple Lightning introduceerde in 2012, maar geruchten wijzen erop dat Apple de prijzen heeft verlaagd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2014, 16:24
Categorie Accessoires
Onderwerpen kabel, kickstarter, lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.