Klanten van Proximus, BASE en Mobile Vikings kunnen nu op 4G

Het 4G-netwerk van Proximus, BASE en Mobile Vikings is vanaf nu te gebruiken, dankzij een update van de aanbiederinstellingen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

proximus-4gVanaf vandaag kunnen Belgische lezers van iCulture gebruik maken van het 4G-netwerk. Het geldt voor Proximus, BASE en dus ook voor Mobile Vikings. Eerder vandaag werd nog gedacht dat Apple pas op 2 mei het Proximus-netwerk zou openzetten voor 4G-gebruikers met een iPhone 5. Dat was ook de datum die concurrent BASE communiceerde aan klanten. Onlangs schreven we nog dat het 4G-netwerk van BASE inderdaad op 2 mei officieel van start zou gaan. Maar vandaag kregen klanten van beide netwerken al nieuwe aanbiederinstellingen binnen.


Om 4G te kunnen gebruiken moet je de nieuwe providerinstellingen installeren. Krijg je geen automatische melding dat er nieuwe instellingen zijn, dan controleer je dat als volgt:

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen.
  2. Klik op Info.
  3. Als er een update beschikbaar is, verschijnt er automatisch een pop-up. Kies ‘Werk bij”

Daarna zal het 4G-netwerk te gebruiken zijn. Dit geldt dus voor gebruikers van Proximus, BASE en Mobile Vikings (die laatste maakt gebruik van het BASE-netwerk). Bij Mobile Vikings kunnen klanten gebruik maken van 4G, zonder er extra voor te betalen. Wil je weten welke versie van de aanbiederinstellingen is geïnstalleerd, ga dan naar Instellingen > Algemeen > Info en kijk achter het item ‘Aanbieder’.

Zie je geen update verschijnen, dan kun je ook je iPhone even aansluiten op iTunes en proberen op die manier de carrier update binnen te halen.

Tipgever: @FreddyBosteels, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2014, 20:34
Categorie Providers
Onderwerpen base, mobile vikings, proximus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.