Vybe-armband trilt bij iPhone-notificaties: niet erg slim, toch nuttig

Vybe is een notificatie-armband die je waarschuwt voor e-mail, berichten en wanneer je iPhone ver weg is. Een Vybe kost 39 dollar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

smart-bracelet-vybe
Vybe is een zogenaamde smart bracelet, een slimme armband. Omdat er geen schermpje aanwezig is konden de makers het geen slim horloge noemen. Maar wat is slim? Het enige wat de Vybe doet is trillen als er een telefoontje of bericht binnenkomt en als je te ver van je telefoon verwijderd bent. Hij is ook te gebruiken als enkelband, dankzij een verlengstukje.

vibe-iphone-5cVybe heeft zoals gezegd geen display en trilt alleen. In feite is er dus niet zoveel verschil met de Cookoo smartwatch, die met lampjes en trillingen aangeeft dat er een telefoontje of bericht binnenkomt. Vybe kan net iets minder, maar is dan ook een stuk goedkoper: niet rond de €100 maar vanaf $39. Via een crowdsourcing-campagne verzamelen de makers geld, zodat de armband in de winter van 2013/2014 kan worden geleverd. Al ruim 900 mensen geloven in het idee en hebben een pre-order geplaatst. Van de benodigde 43.000 dollar is al 38.000 dollar binnen, dus het project lijkt wel te gaan slagen. De armband zelf is verkrijgbaar in meerdere kleuren, maar is niet geschikt voor onder de douche en tijdens het zwemmen.

vybe-sportschool

In de sportschool kan het wel van pas komen, maar eerlijk gezegd: ook dan zouden we liever een schermpje hebben waarop je toch nog iets kunt aflezen. De afzender en de eerste regels van een bericht bijvoorbeeld, zodat je in ieder geval weet of het dringend is. Toch zien we nog wel wat nuttige toepassingsmogelijkheden: mensen die constant telefoontjes missen, omdat ze hun telefoon meestal op mutestand hebben staan of omdat ze slechthorend zijn. Of mensen die voortdurend hun iPhone in cafés laten slingeren. Een trillend bandje om je pols is moeilijk te missen. En een aparte app is niet eens nodig, want het enige wat Vybe nodig heeft is het doorsturen van notificaties van iPhone naar armband. Vanwege het gebruik van Bluetooth 4.0 (energiezuinig!) heb je minimaal een iPhone 4S nodig.

Meer op WearVybe.com. De prijs is 39 dollar plus 15 dollar verzendkosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2013, 20:37
Categorie Accessoires
Onderwerpen armband, wearable

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.