iKids week 44: Fleur Pluizemuis 2, AVI e-books en Topo Zuid-Amerika

In deze iKids komt de eerste Sinterklaas-app met Sinterklaasliederen aan bod, net als de nieuwe Topo Zuid-Amerika app en digitale AVI-boeken.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Topo Zuid-amerika In deze iKids komt de eerste Sinterklaas-app om de hoek kijken, namelijk Fleur Pluizemuis 2. In de app kunnen kinderen worden voorgelezen en Sinterklaasliederen meezingen om alvast in de stemming te komen. Naast die app worden er ook nog twee educatieve dingen besproken, namelijk de Topo Zuid-Amerika app en de nieuwe AVI-boeken van uitgeverij Gotmmer. Erg handig voor kinderen die met topografie of leesvaardigheid een steuntje in de rug nodig hebben, of een leuke manier willen oefenen.

Digitale AVI boeken

AVIUitgeverij Gottmer is hard aan de weg aan het timmeren op het kinderboeken-front. Vorige week bestond de uitgeverij 75 jaar en zette daarom haar populaire interactieve kinderboeken-apps tijdelijk in de uitverkoop, en nu brengt de uitgeverij 22 digitale AVI boeken uit. De verhalen zijn verdeeld over vier series, oplopend van AVI-start tot AVI-E4. In de boeken wordt de tekst wordt voorgelezen op een passend tempo. Naarmate het AVI-niveau vordert neemt het voorleestempo toe.

De verhalen over Aap, Pier en Mier, Haan, en Sproet de Pony zijn geschreven door kinderboekenschrijfster Rian Visser. Alle boeken hebben illustraties en zijn geschikt voor kinderen in groep 3 en 4. Ze bevatten volgens Gottmer veel humor. Apple-gebruikers kunnen de digitale AVI-boeken in de iBookstore en Kobo app aanschaffen. De voorleesstem is afkomstig van een een gespecialiseerde logopedist, zodat kinderen meteen de juiste uitspraak horen. Tijdens het voorlezen lichten de voorgelezen woorden op, om de woordherkenning te bevorderen. De boeken kosten via iBooks €2,99 per AVI-niveau.

Downloaden: iBooks (gratis, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: Kobo Books (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Fleur Pluizemuis 2

Fleur Pluizemuis 2 is een interactief kinderboek over Fleur, een meisje dat met haar muizenvriend Pluizemuis allerlei avonturen beleeft. De app is geschikt voor kinderen van 6 tot 8 jaar, die met Fleur kunnen meezingen, spelen en kleuren. In het tweede deel van Fleur Pluizemuis komt Sinterklaas naar Nederland en kan er worden meegezongen worden met drie Sinterklaasliedjes. Ook is er een verhaal over een baby in de buik en opa & oma. Als kinderen de verhalen uit hebben kunnen ze memory spelen of kun je als ouder een kleurplaat uitprinten. Ook zijn er op iedere pagina elementen die kinderen kunnen aanraken, waardoor ze worden uitgedaagd om geluiden en animaties op te roepen. Daarnaast zit Pluizemuis op iedere pagina ergens verstopt, zodat kinderen hem kunnen ontdekken. Bij de verhalen kunnen ouders hun kinderen zelf voorlezen, maar is er ook een vertelstem.

Downloaden: Fleur Pluizemuis 2 (€1,79, iPad, iOS 6.0+)

fleur pluizemuis

Topo Zuid-Amerika HD

topozuidamerikaTopo Zuid Amerika is een handige app om spelenderwijs de topografie van Zuid Amerika te leren. Kinderen kunnen in de app een actiegame spelen waarbij hun topografische kennis op de proef wordt gesteld. In het spel kunnen ze aan boord van een eigen vliegtuig stappen en moeten ze zo snel mogelijk naar de juiste bestemming op de landkaart zien te komen. In de levels worden verschillende topografische onderdelen behandeld, zoals landen, hoofdsteden of grote steden. Topo Zuid-Amerika heeft drie speelstanden: Oefenen, Tijdrace en Meerkeuzevragen. Als je voor “Oefenen” kiest kun je op je gemak overal landen, maar bij “Tijdrace” moet je juist binnen de gegeven tijd naar zoveel mogelijk bestemmingen vliegen. Met ieder goed antwoord verdien je extra tijd, maar je kunt ook tijd verliezen door een hint in te zetten.

De app heeft 14 landen en hoofdsteden, 100 grote steden 3 verschillende speelniveau’s. Kinderen kunnen het spel in het Engels, Nederlands, Duits, Frans, Portugees of Spaans spelen. Eerder schreven we ook al over Topo Nederland en Topo Europa.

Downloaden: Topo Zuid-Amerika HD (€1,99, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:59
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerpen boeken, ikids, kinderboeken, topografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.