Volkswagen brengt iBeetle met iPhone-dock uit

Volkswagen heeft iBeetle met iPhone-dock aangekondigd, geschikt voor Spotify, Facebook en Twitter.

ibeetle-connectedBij de aankondiging van CarPlay ontbraken twee prominente Duitse autofabrikanten: Audi en Volkswagen. Audi lijkt exclusief voor Android te hebben gekozen, maar Volkswagen? Die gaat toch overstag met plannen om iPhone-integratie aan de nieuwe Beetle toe te voegen. Het is geen officiële ondersteuning voor CarPlay, maar vooral een iPhone-dock op het dashboard van de speciale iBeetle-uitvoering.

De dock zorgt voor koppeling met instrumenten aan boord, zodat je muziek via Spotify kunt luisteren en op de hoogte blijft van ontwikkelingen op Twitter en Facebook. Ook is er een trainingsfunctie, waarmee je de efficiency van je rijstijl kunt checken. Heel erg ver gaat de iPhone-integratie dus niet. Het is in feite een iPhone-app met de naam ‘Volkswagen Car-Net The Beetle’ die alle functies uit handen neemt. Als je goed kijkt, zie je de iPhone-dock hieronder op het dashboard.

ibeetle-console_volkswagen

Ook al is het geen CarPlay, Volkswagen gaat met deze iBeetle wel een stap verder dan de meeste andere autofabrikanten, die zelf vaak nog geen eigen dock of bevestigingsmethode voor de iPhone aanbieden. Toch is het nog niet optimaal: als Volkswagenrijder wil je ook zo’n dock in je huidige auto kunnen installeren, maar dat biedt VW nog niet aan. Wel kun je de app Volkswagen Car-Net The Beetle installeren en in een zelf gekochte dock gebruiken. Dat is waarschijnlijk ook goedkoper dan de de officiële weg via Volkswagen. De app leest nieuwe berichten van Facebook en Twitter voor (waarschijnlijk alleen in het Engels) maar zal alleen bij de iBeetle de extra functies ondersteunen, zoals het checken van het oliepeil en de temperatuur van de koelvloeistof, rechtstreeks vanuit de app. Ook kun je handsfree bellen en andere functies gebruiken via de dock, zonder dat je daar de speciale app voor nodig hebt. Maar ja, dat zijn standaardfuncties in iOS en dus geen extraatje voor Volkswagenbezitters.

ibeetle-volkswagen-location

In de iBeetle kun je verder nog een stopwatch en kompas gebruiken, een digitale wenskaart met foto en actuele locatie versturen en afgelegde routes met elkaar vergelijken. Zo kun je achterhalen of de vaste route naar je werk eigenlijk wel de slimste is, of dat een alternatieve route eigenlijk sneller en korter is.

Meer info: iBeetle
Via: iphone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2014, 12:51
Categorie Accessoires
Onderwerp auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.