‘Apple verkoopt 500 miljoen iPhones’

Apple heeft inmiddels meer dan 500 miljoen iPhones verkocht, aldus Forbes op basis van eerdere cijfers en analisten.

iPhone dozenApple heeft inmiddels meer dan 500 miljoen iPhones verkocht, aldus Forbes. Daarbij baseert de zakensite zich niet op een aankondiging van Apple, maar op eerder door Apple gedeelde verkoopcijfers en de conclusies van analisten. Kijk je naar de gemiddelde verwachtingen, dan zou Apple rond 8 maart de grens van 500 miljoen zijn overschreden. Het is dan ook vrij opmerkelijk dat Apple nog niets naar buiten heeft gebracht: dit lijkt een mijlpaal om te vieren.


Apple bracht eind januari voor het laatst kwartaalcijfers naar buiten. Op basis hiervan concludeert Forbes dat Apple vanaf de verkoopstart in 2007 tot en met het eerste financiële kwartaal van 2014 in totaal 472 miljoen iPhones heeft verkocht. Combineer dit met de verwachtingen voor dit kwartaal van meerdere analisten, en je kunt volgens Forbes concluderen dat er op 8 maart in totaal 500 miljoen iPhones waren verkocht. Het is wat een gok, maar we zijn op het moment van schrijven alweer twee weken van deze theoretische datum verwijderd.

Het is onduidelijk waarom Apple de mijlpaal niet heeft gedeeld via bijvoorbeeld een persbericht. Apple stond er vorig jaar wel bij stil toen er 500 miljoen iOS-apparaten waren verkocht, maar dit was tijdens de presentatie van kwartaalcijfers. Wellicht wacht Apple met de nieuwe mijlpaal totdat de cijfers van het tweede financiële kwartaal worden gepresenteerd. Zo zou Apple ook voorkomen dat analisten aan de haal gaan met de 500 miljoen verkochte iPhones die Apple vroegtijdig naar buiten brengt.

iPhones verkocht 2007 2014 grafiek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 maart 2014 om 16:40
Onderwerp
Categorie
Apple
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.