Volkswagen Apple Watch app

Volkswagen Apple Watch-app waarschuwt bij te hard rijden

Volkswagen heeft een eigen Apple Watch-app aangekondigd, waarmee je vanaf je pols de status van je auto kunt opvragen en zelfs de snelheid van je kinderen kunt controleren.

Volkswagen Apple WatchVolkswagen heeft aangekondigd een eigen app voor de Apple Watch uit te gaan brengen. Hiermee zie je razendsnel informatie over je auto op je pols, zoals hoe vol je tank nog is of waar je hebt geparkeerd. Daarnaast kun je volgens de autofabrikant via de smartwatch ook je snelheid bijhouden. Handig voor bijvoorbeeld ouders, die een notificatie op de Apple Watch ontvangen wanneer hun zoon te hard rijdt.

Het bijhouden van de snelheid via de Apple Watch is vooral geschikt voor gezinnen, waarbij ouders hun kinderen op afstand willen controleren. Dit is slechts één van de functies van de app. Zo kun je vanaf je pols ook de hoeveelheid brandstof in je tank bijhouden, zien waar je auto zich op het moment bevindt en bekijken of de ramen, deuren en het dak geopend of dicht zijn. Bovendien kunnen bezitters van elektrische Volkswagen-modellen de status van de batterij op de Watch aflezen, berekenen hoeveel kilometer ze nog kunnen afleggen en het opladen van de wagen in- of uitschakelen. Ben je vergeten waar je de auto ook alweer geparkeerd hebt? Dan kun je met de app de locatie en routebeschrijving opvragen, of simpelweg toeteren of met de lichten knipperen op afstand.

Volkswagen Apple Watch appDe app is geschikt voor alle modellen die Volkswagen’s Car-Net ondersteunen, en zal samenwerken met de Car-Net applicatie voor iPhone die nu al in de App Store te vinden is. Het gaat vooral om nieuwere auto’s, die zijn uitgekomen in 2014 of later. Daarnaast is ook een functie beloofd om de deuren te sluiten vanaf je pols, maar deze zal pas beschikbaar zijn voor de modellen die in 2016 worden uitgebracht.

Wanneer de Watch-app van Volkswagen beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend. De app wordt als update voor de E-Car-app voor iPhone uitgebracht, die hieronder alvast gedownload kan worden. Eerder zagen we ook dat Tesla een soortgelijke app uitbracht voor de Apple Watch. Hiermee kun je de status van je Model S opvragen vanaf je pols en in tegenstelling tot de Volkswagen-app ook de auto starten vanaf de Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2015, 13:06
Categorie Apps
Onderwerp volkswagen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.