Grim Fandango

Grim Fandango: legendarisch avonturenspel nu ook voor iOS

Het veelgeprezen avonturenspel Grim Fandango van Tim Schafer is nu ook te spelen op de iPhone en iPad. Grim Fandango kreeg een remaster.

Grim FandangoHet veelgeprezen avonturenspel Grim Fandango is vanaf vandaag speelbaar op de iPhone en iPad. In deze 3D-game kruip je in de huid van Manny Calavera, een reisagent in het Mexicaanse land der doden. Een bizar verhaal dat al snel aanvoelt als een film noir. Grim Fandango werd gemaakt door Tim Schafer, één van de makers van de bekende Monkey Island-gamereeks.

Grim Fandango verscheen origineel in 1998 voor de pc. Sindsdien wordt de game door fans van point-and-click-avonturenspellen gezien als één van de beste games binnen het genre. Desondanks waren de verkoopcijfers voor Grim Fandango in 1998 teleurstellend. Pas na 17 jaar zou de game opnieuw worden uitgebracht: in januari dit jaar kreeg Grim Fandango een geremasterde versie voor Windows, Mac, Linux en Playstation 4. Nu is de game ook verschenen voor de iPhone, iPad en iPod touch.

Je gebruikt in de iOS-versie van Grim Fandango virtuele knoppen of taps in de omgeving om te spelen. Visueel is er weinig veranderd aan het origineel dat verscheen in 1998: bij het opnieuw uitbrengen van de game, probeerde ontwikkelaar Double Fine om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven. Sommige textures zijn opnieuw getekend en muziek is opnieuw opgenomen, maar dit is gedaan zonder af te wijken van hoe het spel er origineel uitzag.

Grim Fandango iPhone

Op het moment van schrijven kost Grim Fandango voor iOS €9,99. Later zal de prijs worden verhoogd naar €14,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2015, 12:00
Categorie Apps
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.