Bovenkant van de HomePod.

Gerucht: ‘HomePod werkt vanaf iOS 11.4 ook met de Agenda-app’

Uit de beta van iOS 11.4 blijkt dat de HomePod binnenkort ook samen gaat werken met de Agenda-app. Dat betekent dat je aan Siri op de HomePod kan vragen wanneer je volgende afspraken zijn. Op dit moment is dat met de HomePod nog niet mogelijk.

Dankzij de functie Persoonlijke verzoeken werkt de HomePod samen met de Berichten-, Herinneringen en Notities-app. Hierdoor kan je bijvoorbeeld via Siri berichten versturen, maar ook notities en herinneringen aanmaken. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van jouw persoonlijke iCloud-account. Daarnaast werkt Siri op de HomePod met muziek, podcasts, het weer, HomeKit en nog veel meer. Een ontbrekende app in dit lijstje is de Agenda-app, maar daar komt binnenkort mogelijk verandering in.

Bij het instellen van de HomePod krijg je de vraag of je deze persoonlijke verzoeken in wil schakelen, zodat je de HomePod kan gebruiken met jouw accountgegevens. Ter illustratie staan hier de icoontjes van de Berichten-, Herinneringen- en Notitie-app bij. In iOS 11.4 is er nog een extra icoontje te vinden, namelijk die van de Agenda-app. Dat zou betekenen dat de HomePod binnenkort ook je agenda-afspraken op kan lezen, zodat je weet hoe je dag gepland is en of je al van huis weg moet. De tekst onder de icoontjes is echter nog niet aangepast. In de screenshots zie je de instellingen nu (iOS 11.3.1; links) en in iOS 11.4 (rechts).

HomePod met Agenda in iOS 11.4.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om agenda-gerelateerde vragen aan de HomePod te stellen, omdat de benodigde HomePod-software nog niet beschikbaar is. Naar verwachting brengt Apple tegelijk met iOS 11.4 een nieuwe update voor de HomePod uit, waar de koppeling met de Agenda-app in verwerkt zit. Hou er echter rekening mee dat de functie ook uitgesteld kan worden, zoals Apple de laatste tijd vaker gedaan heeft met AirPlay 2 en iMessage in iCloud. Hoewel het icoontje voor de Agenda-app te zien is bij het instellen, is dat nog geen bevestiging dat dit er daadwerkelijk komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2018, 16:28
Via Via 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.