Volkskrant Select-app gaat uit App Store verdwijnen

De Volkskrant haalt één van zijn apps uit de App Store. Volkskrant Select zal binnenkort uit de App Store worden verwijderd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

De Volkskrant Select iPad iPhone appVolkskrant Select gaat uit de App Store verdwijnen. Op 2 augustus zal de laatste editie in de app verschijnen, met daarin artikelen uit de krant van 3 augustus. Een losse app is niet langer nodig, omdat de vernieuwde website en basis-apps van Volkskrant voldoende zijn.

Je kunt in de Volkskrant Select-app artikelen uit de krant van morgen lezen. De app wist bij verschijning in februari 2014 een goede indruk achter te laten in onze review:

Over het wat droge uiterlijk van de applicatie kan je twisten, maar de app is dankzij de artikelselectie een prima aanvulling of zelfs prima vervanger van de papieren krant, als je niet (meer) de tijd vindt om die te lezen. Dankzij de snel benaderbare krantenrubrieken in het hoofdmenu, is zelfs artikelen van meerdere dagen teruglezen geen probleem.

De app zou vandaag de dag nog steeds veel worden gebruikt, vooral op de iPhone en iPad. Toch moet de Volkskrant Select-app de App Store uit. Chef Digital Laurens Verhagen bij de Volkskrant geeft de volgende verklaring:

De reden is simpel: er is geen noodzaak meer voor een aparte app. In oktober vorig jaar lanceerden we immers een compleet nieuwe site, waarop ook alle artikelen van de krant te lezen zijn. Het is onlogisch om los van de nieuwe site en apps weer een losstaande app te hebben, waarop artikelen níet gedeeld kunnen worden via social media.

Vaste gebruikers van Volkskrant Select moeten overstappen naar de reguliere Volkskrant-app. Deze zal een functie vergelijkbaar met Volkskrant Select gaan aanbieden: zes avonden in de week zal er om 10 uur een pushbericht worden verstuurd, waarna je een selectie artikelen uit de krant kunt lezen. Hoewel de app verdwijnt, zal de functie van Volkskrant Select dus enkel verhuizen.

De Volkskrant HD-app zal vooralsnog in de App Store blijven staan. Deze app blijkt in trek bij een grote groep gebruikers:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2015, 18:26
Categorie Apps
Onderwerp volkskrant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.