Mozilla haalt iPhone-app Firefox Home uit App Store

Mozilla heeft Firefox Home uit de App Store gehaald. De iPhone-app zal niet verder ontwikkeld worden en Mozilla richt zich op andere projecten. iCab Mobile is een alternatief.

Firefox Home - SplashscreenMozilla heeft bekendgemaakt dat ze Firefox Home uit de App Store hebben gehaald. De iPhone-app zal niet verder worden ontwikkeld. Als reden noemt de Mozilla-stichting dat het zich wil focussen op andere projecten. Firefox Home werd in 2010 bij Apple ingediend en verscheen na twee weken in de App Store. Het ging niet om een browser, zoals bij Chrome voor iPhone het geval is. Mozilla richtte zich op het aanbieden van Firefox Sync, het synchroniseren van bookmarks en andere zaken op meerdere platformen. “We brachten Firefox Home uit als een experiment om een gedeelte van de Firefox-ervaring op iOS te kunnen aanbieden”, zegt het projectteam. De ontwikkelaars hebben waardevolle ervaring opgedaan met het platform, maar het is tijd om verder te gaan. Mozilla heeft de broncode beschikbaar gesteld via GitHub.

Onafhankelijke ontwikkelaars kunnen er nu meteen mee aan de slag gaan, zonder dat er nog Mozilla-handelsmerken aanwezig zijn. Zoek je een alternatief, dan is de browser iCab Mobile voor iOS een aanrader, want die ondersteunt ook Firefox Sync. De geruchten over een eventuele iPad-browser van Firefox kunnen vanaf nu ook in de ijskast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2012, 13:32
Categorie iOS
Onderwerpen firefox, mozilla

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.